Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: don-gaspar-dodic

Počelo državno natjecanje iz vjeronauka u Zadru 

Vjeronaučna olimpijada 2022. - državno natjecanje iz vjeronauka o temi „Sveti Ignacije Lojolski i Družba Isusova“ za učenike osnovnih i srednjih škola iz Hrvatske počelo je u utorak 3. svibnja u Klasičnoj gimnaziji Ivan Pavao II. Zadar u Zadru.

Blagoslovljen kip nadbiskupa Ivana Prenđe u Zemuniku Gornjem

Kip zadarskog nadbiskupa Ivana Prenđe (1990. - 2010.) na novouređenom Trgu mons. Ivana Prenđe u Zemuniku Gornjem, rodnom mjestu nadbiskupa Prenđe, blagoslovio je u subotu 22. siječnja don Ante Dražina, rektor Nadbiskupskog sjemeništa Zmajević u Zadru.

Biskup Palić predslavio euharistiju na Veliku Gospu u Pagu

Svetkovina Velike Gospe, koju Pažani nazivaju Vela Stomorina, tradicionalno je svečano proslavljena u subotu 15. kolovoza. Svečano večernje koncelebrirano slavlje u zbornoj crkvi Uznesenja Marijina u Župi Uznesenja BDM u Pagu predvodio je mons. Petar Palić, hvarski biskup i imenovani mostarsko-duvanjski biskup.

Molitva u župi Pag za ozlijeđenu djecu Rođak i sve obitelji

Župljani župe Uznesenja BDM u Pagu u nedjelju 3. ožujka molili su u zajedništvu misnog slavlja i na klanjanju nakon mise za djecu iz obitelji Rođak koju je otac monstruozno bacio preko balkona, kao i za sve druge obitelji. Misu i klanjanje predvodio je paški župnik i dekan mr. don Gašpar Dodić.