Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: don-ivica-huljev

Pokopan don Ivica Eterović Sorić

Misom zadušnicom i sprovodnim obredima, koje je u Župi svetoga Jeronima u Pučišćima na Braču predvodio biskup Ranko Vidović, Hvarska biskupija oprostila se u utorak, 24. listopada od preminuloga svećenika iz Pučišća don Ivice Eterovića Sorića.

Misa posvete ulja u hvarskoj katedrali

Misu posvete ulja predslavio je biskup Ranko Vidović u hvarskoj katedralnoj Župi sv. Stjepana I., pape i mučenika 13. travnja, na Veliku srijedu, u zajedništvu sa svećenicima Hvarske biskupije.

TPT: Predavanje don Ivice Huljeva o župnicima u promjeni epohe

Biskupski vikar za otok Brač i župnik u Pučišćima don Ivica Huljev, mag. theol. održao je predavanje „Župnik u promjeni epohe“ na 62. teološko-pastoralnom tjednu u četvrtak 27. siječnja u Nadbiskupijskome pastoralnom institutu u Zagrebu.

Pozdravni govor don Ivice Huljeva na biskupskom ređenju mons. Ranka Vidovića

Biskupski vikar i dekan otoka Brača, župnik župe sv. Jeronima u Pučišćima don Ivica Huljev uputio je uime svećenika, redovnika i redovnica Hvarske biskupije pozdravni govor novozaređenom hvarskom biskupu Ranku Vidoviću na misi s obredom biskupskog ređenja u subotu 22. svibnja 2021. u hvarskoj katedrali.

Šesti dan devetnice u čast sv. Prošpera u Hvaru

U Hvaru je u četvrtak 6. svibnja, uz svibanjsku pobožnost, slavljen šesti dan devetnice u čast sv. Prošpera, suzaštitnika Hvarske biskupije, Župe sv. Stjepana I., pape i mučenika, i grada Hvara.

Svečana Večernja uoči svetkovine sv. Vlaha

Svečana večernja u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike bila je 2. veljače uoči svetkovine zaštitnika Dubrovačke biskupije i Grada Dubrovnika sv. Vlaha. Predsjedatelj slavlja bio je apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić, a suslavili su gosti nad/biskupi, kanonici Stolnog kaptola te drugi svećenici i redovnici.

Završetak trodnevlja u Sv. Vlaha

Treći dan trodnevlja u zbornoj crkvi Sv. Vlaha u Dubrovniku, u ponedjeljak 1. veljače, svećenik Hvarske biskupije don Ivica Huljev govorio je o krizama kroz koje je potrebno pronaći pravi izlaz, pripremajući tako štovatelje sv. Vlaha da duhom obnovljeni i u situaciji pandemije proslave svog tisućljetnog zaštitnika.

1 2