Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: don-josip-peris

Sinodski hod u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji

Da bi potaknuo dijecezansku fazu Biskupske sinode splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić pozvao je župnike i župne vikare svoje nadbiskupije na jedan od dva radna susreta o sinodskom savjetovanju. Prvi susret održan je 9. veljače u svetištu Vepric na kojemu se okupilo šezdesetak svećenika iz šest dekanata južnog dijela Splitsko-makarske nadbiskupije.

Prvi međubiskupijski stručni skup za vjeroučitelje u osnovnim i srednjim školama

U suorganizaciji katehetskih ureda Splitsko-makarske nadbiskupije i biskupija: Zadarske, Šibenske, Hvarske i Dubrovačke te splitske podružnice Agencije za odgoj i obrazovanje, u subotu 27. studenoga 2021. održan je po prvi put stručni skup za vjeroučitelje u osnovnim i srednjim školama dalmatinskih biskupija, o temi Pred izazovima novih religioznih pokreta i sljedbi.

Nadbiskupijski stručni skup za vjeroučitelje u školi

Drugi ovogodišnji stručni skup za vjeroučitelje u osnovnim i srednjim školama Splitsko-makarske nadbiskupije i Hvarske biskupije, o temi „Bratstvo i socijalno prijateljstvo u nastavi vjeronauka u svjetlu enciklike Fratelli tutti“ održan je u subotu 5. lipnja u suorganizaciji Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije i splitske podružnice Agencije za odgoj i obrazovanje.

Stručni skup vjeroučitelja Splitsko-makarske nadbiskupije

U suorganizaciji Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije i splitske podružnice Agencije za odgoj i obrazovanje, u subotu 21. studenoga održan je stručni skup za vjeroučitelje u osnovnim i srednjim školama o temi „Zdrav duh u zdravomu tijelu. Korelacija katoličkog vjeronauka i tjelesne i zdravstvene kulture“.