Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dr-sanda-smoljo-dobrovoljski

Održane edukacije za svećenike Đakovačko-osječke nadbiskupije

Dvije edukacije Centra za promicanje dobrobiti ranjivih osoba pod nazivom „Edukacije za svećenike i redovnike o prevenciji i zaštiti maloljetnika u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji. II. edukacija“ održane su u ponedjeljak, 12. veljače 2024. u Đakovu i Valpovu, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Predavanjima trećeg dana zaključen TPS u Đakovu

Trećega, posljednjega dana Teološko-pastoralnog seminara za svećenike u Đakovu, 23. rujna, koji je održan s temom „Komunikacija u svećeničkom poslanju“, predavanja su održali prof. dr. Vladimir Dugalić, doc. dr. sc. Sande Smoljo-Dobrovoljski te dr. sc. Vitomir Zečević.

Vrhbosanska nadbiskupija proslavila Svjetski susret obitelji

Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije u suradnji s Centrom za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije organizirao je nadbiskupijsku proslavu 10. Svjetskog susreta obitelji u subotu 16. lipnja u Nadbiskupijskom sjemeništu „Petar Barbarić“ u Travniku.

Webinar „Nositi se s različitostima u braku – prepreka ili prilika”

U drugom ciklusu predavanja „Obiteljskoga četvrtka“, kojega organizira Bračno i obiteljsko savjetovalište Đakovačko-osječke nadbiskupije, Institut za novu evangelizaciju „Sveti Ivan Pavao II.“ i Povjerenstvo za brak i obitelj osječkih dekanata 29. listopada održan je drugi webinar putem ZOOM platforme s temom: „Nositi se s različitostima u braku – prepreka ili prilika?“

Odgojitelji, bogoslovi i sjemeništarci iz BiH na Studijskom danu

Odgojitelji u bogoslovnim i malim sjemeništima u Bosni i Hercegovini na čelu s predsjednikom Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine kardinalom Vinkom Puljićem, nadbiskupom metropolitom vrhbosanskim, te dijecezanski referenti za zvanja kao i svi bogoslovi i sjemeništarci, na spomendan anđela čuvara 2. listopada 2020. u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II“ u Sarajevu sudjelovali su na Studijskom danu u okviru permanentne formacije.

„Afektivno sazrijevanje u formaciji”

Dr. Sanda Smoljo-Dobrovoljski sa zagrebačkog KBF-a na poziv Ravnateljstva Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu susrela se 29. listopada s bogoslovima ovog sjemeništa.