Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dr-sc-o-dario-tokic

Druga korizmena tribina u Požegi

Na drugoj korizmenoj „Tribini četvrtkom“ u okviru Godine molitve, u četvrtak 29. veljače u Dvorani sv. Terezije u Požegi gostovao je bibličar karmelićanin o. Dario Tokić. Tema izlaganja bila je „Isusovi molitveni evanđeoski poticaji“.

O. Dario Tokić: „Naš je poziv biti slika Božja, pripadati Gospodinu!“

U Centru za mlade Varaždinske biskupije u ponedjeljak 26. veljače održana je druga biblijska korizmena tribina u Ciklusu biblijskih tribina o nedjeljnim korizmenim evanđeljima. Karmelićanin o. Dario Tokić je, nakon pročitanog evanđeoskog odlomka treće korizmene nedjelje „Izgon trgovaca iz hrama“, kroz izlaganje razlomio riječ Božju.

Hrvatski karmelićani izabrali novu provincijalnu upravu

Provincijalni kapitul Hrvatske karmelske provincije sv. Oca Josipa, koji od 11. do 14. travnja 2023. zasjeda u Karmelu sv. Ilije na Buškom jezeru (BiH), izabrao je u utorak 11. travnja o. Vinka Mamića za novog provincijala.

Susret generalnog definitora s karmelićankama u Brezovici

Na blagdan sv. Katarine Sijenske, u petak 29. travnja u prigodi generalne vizitacije otaca karmelićana, generalni definitor o. Roberto Maria Pirastu, OCD, posjetio je sestre karmelićanke u Stepinčevom Karmelu u Brezovici. Susretu je prisustvovao i provincijal Hrvatske karmelske provincije svetog oca Josipa o. Dario Tokić.

Argumenti HKR-a: Dušama u čistilištu najpotrebnija je naša molitva

O značenju Dušnog dana te važnosti molitve za pokojne u HKR-ovoj emisiji "Argumenti" u utorak, 2. studenog, govorili su doc. dr. Iva Mršić Felbar s Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, dr. sc. o. Dario Tokić, provincijal Hrvatske karmelske provincije svetog Oca Josipa, bibličar i preč. mr. sc. Borna Puškarić, župnik župe Sv. Blaža u Zagrebu. Emisiju je uredila Diana Tikvić.