Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dr-stjepan-baloban

Mons. Dugalić: Primarni cilj izjave je pozvati katolike da izađu na izbore

Povodom predstavljanja izjave "Iustitia et pax" Hrvatske biskupske konferencije pod imenom "Očuvati dostojanstvo politike i ustavno-pravni poredak države" u srijedu, 3. travnja, u emisiji "Argumenti" govorili su mons. prof. dr. Vladimir Dugalić, tajnik Komisije HBK-a "Iustitia et pax", prof. dr. Dubravka Hrabar, članica Komisije HBK-a "Iustitia et pax", i mons. prof. dr. Stjepan Baloban, član Komisije HBK-a "Iustitia et pax". Emisiju je uredila i vodila Diana Tikvić.

Održana sjednica Upravnog vijeća Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve

Upravno vijeće Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve Hrvatske biskupske konferencije pod predsjedanjem predsjednika Vijeća đakovačko-osječkog nadbiskupa dr. Đure Hranića održalo je svoju 11. sjednicu u srijedu, 6. ožujka 2024. u prostorima Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu, izvijestio je Tiskovni ured HBK.

Okruglim stolom zaključen simpozij „Promicanje i oživotvorenje socijalnog nauka Crkve u Hrvatskoj”

Simpozij „Promicanje i oživotvorenje socijalnog nauka Crkve u Hrvatskoj” zaključen je 24. studenog okruglim stolom o primjeni socijalnog nauka Crkve u hrvatskoj stvarnosti. Pod moderiranjem mr. sc. Zvonimira Ancića, na okruglom stolu sudjelovali su prof. dr. Dragan Bagić, prof. dr. Gordan Črpić, prof. dr. Smiljana Leinert Novosel, prof. dr. Jasenka Markeljević, Tihana Mojsinović, fra Siniša Pucić, Krešimir Sever i dr. Ivić Pašalić.

Uvodna riječ dr. Balobana na simpoziju o socijalnoj enciklici „Fratelli tutti“

Pročelnik Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve HBK prof. dr. sc. Stjepan Baloban uputio je uvodnu riječ na početku simpozija o socijalnoj enciklici pape Franje: „Fratelli tutti. Poziv na socijalno prijateljstvo i sveopće bratstvo“ u četvrtak, 23. rujna 2021. u dvorani „Vijenac“ Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta u Zagrebu.

Dr. Stjepan Baloban najavio na HKR-u simpozij „Fratelli tutti. Poziv na socijalno prijateljstvo i sveopće bratstvo“

Na temu „Fratelli tutti. Poziv na socijalno prijateljstvo i sveopće bratstvo“ u Zagrebu će se u četvrtak, 23. rujna, u dvorani Vijenac održati Simpozij u organizaciji Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve Hrvatske biskupske konferencije. U programu Hrvatskog katoličkog radija u emisiji 'Aktualno', dva dana uoči Simpozija, najavio ga je u ime organizatora pročelnik Centra dr. Stjepan Baloban.

Socijalni nauk Crkve i ekonomija

U sklopu „Festivala socijalnog nauka Crkve“ koji se održava u petak 12. ožujka na Hrvatskome katoličko sveučilištu prvi veliki blok predavanja posvećen je temi „Ekonomija – solidarnost – inovativnost – ekologija: temelji za održivo i otporno gospodarstvo“. U tome bloku u četiri predavanja obrađena je okvirna tema „Socijalni nauk Crkve i ekonomija u povodu 130. obljetnice socijalne enciklike 'Rerum novarum' (1891.)“.

Pozdrav dr. Stjepana Balobana na „Festivalu socijalnog nauka Crkve u Hrvatskoj“

Pročelnik Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve Hrvatske biskupske konferencije dr. Stjepan Baloban uputio je pozdrav na početku „Festivala socijalnog nauka Crkve u Hrvatskoj“ pod naslovom „Memorija budućnosti. Ekonomija - inovacije – ekologija“ koji se održava u petak 12. ožujka 2021. na Hrvatskome katoličkom sveučilištu.

1 2