Budi dio naše mreže
Izbornik

Održana sjednica Upravnog vijeća Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve

Zagreb (IKA)

Upravno vijeće Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve Hrvatske biskupske konferencije pod predsjedanjem predsjednika Vijeća đakovačko-osječkog nadbiskupa dr. Đure Hranića održalo je svoju 11. sjednicu u srijedu, 6. ožujka 2024. u prostorima Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu, izvijestio je Tiskovni ured HBK.

Izvješće o radu Centra u razdoblju od prethodne sjednice podnio je njegov pročelnik, prof. dr. Stjepan Baloban. Od brojnih aktivnosti i događanja istaknuo je objavljivanje dvaju zbornika sa simpozija. „Opće dobro u crkvenom i društvenom životu u Hrvatskoj“ i sa Šestog hrvatskog socijalnog tjedna „Demografija – iseljavanje – migracije“. 25. obljetnica službenog otvaranja Centra obilježena je svečanom akademijom i dvodnevnim simpozijem „Promicanje i oživotvorenje socijalnog nauka Crkve u Hrvatskoj“.

Veliki projekt Centra bio je i priprema materijala za vjeronaučnu olimpijadu koja se ove školske godine održava o temi – socijalni nauk Crkve. U proteklom je razdoblju Centar nastavio s redovitom realizacijom emisija „Blago socijalnog nauka Crkve“ i „Socijalni govor Crkve“ koje se emitiraju u programu Hrvatskoga katoličkog radija. U međuvremenu je pri Centru počela djelovati i povjerenica za ekološka pitanja Tihana Mojsinović.

Uz to, budući da je nakraju petogodišnjeg mandata, prof. dr. Baloban osvrnuo se na to razdoblje te se zahvalio suradnicima i članovima Upravnog vijeća, na čelu s nadbiskupom Hranićem, na suradnji i potpori u ostvarenju planova i projekata koji su uspješno privedeni kraju.

Na kraju je nadbiskup Hranić zahvalio pročelniku Balobanu na predanom i uspješnom radu te ostvarenim projektima u proteklom petogodišnjem mandatu.