Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hrvatska-biskupska-konferencija

Održan radni sastanak predstojnika Katehetskih ureda Riječke metropolije

Predstojnici Katehetskih ureda Riječke nadbiskupije i Krčke biskupije, Ksenija Rukavina Kovačević i Zvonimir Seršić, održali su u srijedu, 21. veljače 2024. u Nadbiskupskom domu u Rijeci radni sastanak u svezi nacrta dokumenta HBK o dodjeli i opozivu kanonskog mandata (missio canonica) za vjeroučitelje/ice u školi i odgajatelje/ice u vjeri u predškolskim ustanovama pod nazivom „Smjernice Katehetskim uredima i Uredima za vjeronauk u školi pri podjeljivanju i opozivu kanonskoga mandata“, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Riječke nadbiskupije.

Održana sjednica Vijeća HBK za laike u novom sazivu

Sjednica Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za laike u novoizabranom sastavu održana je u ponedjeljak, 19. veljače 2024., u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu pod predsjedanjem riječkoga nadbiskupa Mate Uzinića, izvijestio je Tiskovni ured Hrvatske biskupske konferencije.

Molitva za Biskupsku sinodu o sinodalnosti

Uoči i tijekom opće skupštine XVI. redovite Biskupske sinode, koja će svečano započeti u srijedu 4. listopada 2023., i Crkva u Hrvatskoj uključuje se u molitvu za uspjeh i plodonosan tijek toga velikog događaja, izvijestio je Tiskovnog ureda Hrvatske biskupske konferencije.

Objavljeni priručnici „Rane zlostavljanja“ i „Primjeri dobre prakse za prevenciju i zaštitu maloljetnikâ u župi“

Hrvatska biskupska konferencija i Povjerenstvo HBK za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba objavili su na svojim mrežnim stranicama najavljene cjelovite prijevode usvojenih priručnika Talijanske biskupske konferencije (CEI) za učitelje, odgojitelje i pastoralne radnike pod nazivima „Rane zlostavljanja“ i „Primjeri dobre prakse za prevenciju i zaštitu maloljetnikâ u župi“.

1 2 3 6