Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hrvatska-biskupska-konferencija

Hrvatski biskupi posredstvom Hrvatskog Caritasa doniraju milijun kuna

Hrvatska biskupska konferencija (HBK) posredstvom Hrvatskog Caritasa (HC) daruje milijun kuna vrijednu opremu KBC-u Sestre milosrdnice iz Zagreba, KBC-u Rijeka, KBC-u Osijek i KBC-u Split. Namjenska donacija Hrvatske biskupske konferencije u vrijednosti milijun kuna, usmjerena na unaprjeđenje rada četiriju kliničkih bolničkih centara, realizira se ovih dana posredstvom Hrvatskog Caritasa.

Molitveno slavlje Pete vazmene nedjelje u obitelji

Hrvatski institut za liturgijski pastoral pri Hrvatskoj biskupskoj konferenciji priredio je tekstove za molitveno slavlje Pete vazmene nedjelje u obitelji. Tekstovi su oblikovani za molitveno slavlje u trajanju od oko 35 minuta.

Novi apostolski administrator biskupije Gurk Klagenfurt

Papa Franjo imenovao je u petak 28. lipnja mons. Wernera Freistettera, vojnoga biskupa u Republici Austriji, za novog apostolskog administratora biskupije Gurk sa sjedištem u Klagenfurtu, koju je od 2. srpnja protekle godine vodio kao upravitelj mons. Engelbert Guggenberger. Freistetter je od 11. lipnja 2015. vojni ordinarij Austrije, a prethodno je služio na Golanskoj visoravni i u Bosni i Hercegovini kao vojni kapelan.