Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dr-tanja-baran

Tanja Baran održala predavanje o hrvatskim svecima i blaženicima kao trajnom duhovnom nadahnuću

Tanja Baran, predsjednica Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“, održala je 9. ožujka predavanje o hrvatskim svecima i blaženicima u župnoj crkvi sv. Mihaela u zagrebačkoj Dubravi. Među ostalim istaknula je kako „u Hrvatskoj nemamo ljudi u čije se promicanje vrijedi uložiti cijeli život kao što se isplati u hrvatske svece i blaženike“.

Dan hrvatskih duhovnih velikana franjevaca konventualaca

Prigodnim uvodnim programom posvećenim sv. Nikoli Taveliću, bl. Otonu iz Pule i slugama Božjim Placidu Corteseu i Celestinu Tomiću, misnim slavljem koje je predvodio provincijalni ministar Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca fra Miljenko Hontić te predstavljanjem knjižice „Hrvatski sveci i blaženici – molitve, životopisi, likovni prikazi“ urednice Tanje Baran u Križevcima je u subotu 28. svibnja održan program trećega dana 14. dana hrvatskih svetaca i blaženika.

„Hrvatski sveci i blaženici" prvi put u Dalju

Na blagdan sv. Marije Magdalene, u četvrtak 22. srpnja, u Župi sv. Josipa u Dalju otvorena je izložba akademske slikarice Eve Vukine „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“.

Na Svetom Duhu otvoren i blagoslovljen Muzej Hrvatskog Areopaga

Muzej Centra za međureligijski dijalog Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca „Hrvatski Areopag“ otvoren je na zagrebačkom Svetom Duhu u nedjelju 6. lipnja, na dan kada je blaženom proglašena Marija Laura Mainetti – zaštitnica Muzeja.

4. znanstveni skup „Hrvatska književnost kršćanskoga nadahnuća – prešućene stranice književnosti u komunističko doba“

U organizaciji Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, Glasa Koncila i Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“ u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ u Križevcima je u subotu 24. listopada 2020. održan četvrti znanstveni skup „Hrvatska književnost kršćanskoga nadahnuća – prešućene stranice književnosti u komunističko doba“.