Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dracevica

Kipovi sv. Kuzme i Damjana vraćeni iz župne crkve u njihovu crkvu u Dračevici

U Župi sv. Kuzme i Damjana u Dračevici na Braču na blagdan sv. Mihaela, 29. rujna, održan je prijenos kipova sv. Kuzme i Damjana u njihovu crkvu. Povratkom svečevih kipova u crkvu gdje se nalaze cijelu godinu završeno je slavlje nebeskih zaštitnika te bračke župe. Prijenosu kipova prethodila je misa koju je u crkvi Bezgrešnoga Začeća BDM slavio domaći župnik Marko Plančić.

Prve žive jaslice u Dračevici

Žiteljima župe Bezgrešnoga začeća Blažene Djevice Marije u Dračevici ovogodišnji će Badnjak posebno ostati u sjećanju. Okupljeni tradicionalno oko upaljenoga ognja pred župnom crkvom uoči mise bdjenja dočekali su prve žive jaslice u svojoj župi u organizaciji tamošnjih mještana.

Bartoszek: Svjedočenje i zagovor sv. Kuzme i Damjana za naše doba imaju trajno značenje

Žitelji Dračevice, maloga mjesta na sjeverozapadnome dijelu otoka Brača koje ima svega 90-ak stanovnika, proslavili su u srijedu 26. rujna blagdan sv. Kuzme i Damjana koji se u toj župi Bračkoga dekanata slave kao nebeski zaštitnici. Koncelebriranu misu u crkvi Sv. Kuzme i Damjana slavio je Robert Bartoszek, koji je od 1. rujna ove godine imenovan privremenim poslužiteljem župe sv. Antuna opata u Vrisniku i sv. Jakova u Pitvama na otoku Hvaru.