Budi dio naše mreže
Izbornik

Prve žive jaslice u Dračevici

Dračevica (IKA)

Žiteljima župe Bezgrešnoga začeća Blažene Djevice Marije u Dračevici ovogodišnji će Badnjak posebno ostati u sjećanju. Okupljeni tradicionalno oko upaljenoga ognja pred župnom crkvom uoči mise bdjenja dočekali su prve žive jaslice u svojoj župi u organizaciji tamošnjih mještana.

Unatoč hladnom vremenu brojna djeca i mladi s pozornošću su pratili žive jaslice koje je najavila božićna pjesma. Kroz biblijski prikaz o Isusovu rođenju, okupljenima je prikazan hod Marije i Josipa iz Nazareta u Betlehem, sve do dolaska u betlehemsku štalicu. Mladi Dračevljani uprizorili su detalj iz Marijina i Josipova života, izazvavši oduševljene kod nazočnih, među kojima su pristigli i otočani iz susjednih župa.

Po završetku scenskoga prikaza na otvorenom, vjernici su zatim sudjelovali u obredima mise bdjenja koju je u nešto ranijem terminu predvodio novi župnik Marko Plančić, koji je 1. rujna preuzeo župničku službu u toj župi Bračkoga dekanata. Od pjesme “U se vrime godišta” do “Radujte se narodi” cijelom se crkvom orila božićna pjesma Božjega puka koji je liturgijskim obredima uveden u slavlje svetkovine Božića.

Ključne riječi:
Dračevica žive jaslice