Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: drenovci

Župa Drenovci svečano proslavila 300 godina postojanja

Župa sv. Mihaela, arkanđela u Drenovcima svečano je proslavila 300 godina svoga postojanja, a vrhunac proslave bilo je misno slavlje u župnoj crkvi koje je u nedjelju 27. listopada, uz koncelebraciju nadbiskupa đakovačko-osječkog Đure Hranića te još dvanaestorice svećenika, predvodio nadbiskup u miru Marin Srakić.

Misa zadušnica za Stjepana Radića

Udruga vjere i kulture Duhovno hrašće Cvelferije sa sjedištem u Drenovcima svake godine na dan smrti Stjepana Radića organizira prigodan program i misu zadušnicu. Tako je bilo i ove godine 8. kolovoza kada je zadušnicu u drenovačkoj crkvi Sv. Mihaela arkanđela predvodio župnik Željko Šimić.

Znanstveni kolokvij o životu i djelu glagoljaša fra Marka Japundžića (1914.-2000.)

U prostorijama Općinske narodne knjižnice Drenovci održan je 22. veljače znanstveni kolokvij „Život i djelo fra Marka Japundžića“, koji su organizirali Udruga “Duhovno hrašće” iz Drenovaca, Provincija franjevaca trećoredaca glagoljaša i Institut za ekumensku teologiju i dijalog „Juraj Križanić“ Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u kojem djeluje „Odjel za hrvatski glagolizam“, čiji je član bio fra Marko Japundžić koji je rođen u Drenovcima.