Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: druzba-isusova

Kanonizacija Mame Antule dar je za sve Argentince

Silvia Correale, postulatorica u postupku za proglašenje svetom argentinke Maríje Antonije od Svetog Josipa, govorila je u četvrtak 8. veljače 2024., u Tiskovnom uredu Svete Stolice, o samom postupku i Mami Antuli, prenosi Vatican News.

Preminuo isusovac o. Ignacije Čižmešija

Član Hrvatske pokrajine Družbe Isusove o. Ignacije Čižmešija preminuo je u utorak, 9. siječnja 2024. u Zagrebu u 85. godini života, 67. godini redovništva i 54. godini svećeništva, izvijestila je Hrvatska pokrajina Družbe Isusove.

Objavljena monografija "Otac Ante Gabrić"

U prigodi 35. godišnjice smrti sluge Božjega o. Ante Gabrića objavljena je monografija Zvonimira Atletića, predstavljena na godišnjicu smrti, 20. listopada 2023. u Gabrićevom rodnom Metkoviću.

Nikaragva ukinula pravni status Družbe Isusove

Nikaragvanske su vlasti 23. kolovoza ukinule pravni status Družbe Isusove u zemlji i naredile oduzimanje njihove imovine, tvrdeći da Red nije ispunio porezne prijave, prenosi Vatican News.

Isusovci proslavili svetkovinu sv. Ignacija Loyolskog

Isusovci su u ponedjeljak 31. srpnja 2023. proslavili svetkovinu svog utemeljitelja sv. Ignacija Loyolskog, a svečanu misu u rezidenciji u Palmotićevoj ulici u Zagrebu predslavio je novi provincijal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove o. Sebastijan Šujević.

Marko Rupnik službeno više nije član Družbe Isusove

Družba Isusova objavila je u ponedjeljak 24. srpnja otvoreno pismo delegata za Međunarodne kuće i djela Družbe Isusove o. Johana Verschuerena, SI, u kojem se potvrđuje da slovenski umjetnik Marko Ivan Rupnik više nije član Družbe Isusove.

1 2 3 4