Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: druzba-sestara-milosrdnog-isusa

Križni put za nerođene u Petrinji

Križni put za nerođene koji je organizirala Župa Preobraženja Gospodnjeg održan je u nedjelju 2. travnja u petrinjskom naselju Slatini.

Proslavljen blagdan bl. Mihaela Sopoćka u Sisku

Blagdan bl. Mihaela Sopoćka, utemeljitelja Družbe sestara Milosrdnog Isusa i ispovjednika i duhovnika sv. Marije Faustine Kowalske, proslavljen je u utorak 15. veljače u bazilici sv. Kvirina u Sisku. Misno slavlje predvodio je vlč. Damir Ceković, župnik Župe Preobraženja Gospodnjeg u Petrinji, izvijestila je Družba sestara Milosrdnog Isusa. 

Kardinal Puljić slavio misu povodom patrona župe i blagoslovio redovničku kuću u Novom Travniku

Vjernička zajednica župe Uzašašća Gospodinova u Novom Travniku proslavila je svoj patron na svetkovinu Uzašašća Gospodinova, 13. svibnja. Središnje euharistijsko slavlje predslavio je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić. Taj dan je bio i blagoslov redovničke kuće Družbe Sestara Milosrdnog Isusa, gdje su prije nekoliko mjeseci započele pastoralno djelovati u ovoj župi Lašvanske doline, s. Damaris Wyrostek i s. Frančeška Kwiatkowska, prenosi KTA.

U Puli proslavljen blagdan sv. Faustine Kowalske

U crkvi Majke Božje od Milosrđa u Puli u ponedjeljak, 5. listopada proslavljen je blagdan sv. Faustine Kowalske, poljske redovnice svetice temeljem čijih je privatnih objava sv. papa Ivan Pavao II. ustanovio nedjelju Božjega milosrđa.

Poljske redovnice dolaze na službu u novotravničku župu

U župu Uzašašća Gospodinova u Novom Travniku u petak, 28. kolovoza na službu dolaze redovnice članice Družbe sestara Milosrdnog Isusa iz Poljske, kada će biti upriličeno svečano misno slavlje, objavljeno je na portalu Katoličkog tjednika Nedjelja.ba.