Budi dio naše mreže
Izbornik

Poljske redovnice dolaze na službu u novotravničku župu

Novi Travnik (IKA)

U župu Uzašašća Gospodinova u Novom Travniku u petak, 28. kolovoza na službu dolaze redovnice članice Družbe sestara Milosrdnog Isusa iz Poljske, kada će biti upriličeno svečano misno slavlje, objavljeno je na portalu Katoličkog tjednika Nedjelja.ba.

Budući da je ovo značajan događaj za novotravničku župnu zajednicu, ali i Crkvu u Bosni i Hercegovini, župnik vlč. Marko Majstorović pozvao je i putem župne Facebook stranice sve župljane i druge koji su u prilici, da dođu u što većem broju na koncelebrirano misno slavlje, 28. kolovoza u 18 sati, koje će u župnoj crkvi predvoditi generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije mons. Slađan Ćosić.

„Molitvom i misom želimo na poseban način izraziti dobrodošlicu sestrama koje će živjeti i djelovati u našoj župi i udijeliti im Božji blagoslov u njihovu novom iskoraku – dolasku iz njihove drage Poljske u njima nepoznatu zemlju. Stavimo sve u Božje ruke i Njegovu providnost. Neka je sve na veću slavu Božju i spasenje svakog čovjeka“, napisao je župnik Majstorović.

U pratnji dviju sestara, koje će ostati u župi, dolazi i njihova vrhovna poglavarica s još dvije sestre.