Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dubrovacki-biskup

Mons. Glasnović predvodio misu na Svjetski dan siromaha

Na 6. Svjetski dan siromaha u nedjelju, 13. studenog, dubrovački biskup mons. Roko Glasnović u koncelebraciji s generalnim vikarom i predsjednikom biskupijskog Caritasa mons. Ivicom Pervanom te katedralnim župnikom don Marinom Lučićem predvodio je euharistijsko slavlje u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku.

Bratovština festanjula misom započela okupljanja ususret novoj Festi

Uoči skupštine Bratovštine festanjula sv. Vlaha, kojom započinju okvirne organizacijske pripreme za Festu sv. Vlaha 2023. godine u Dubrovniku, članovi bratovštine su se u nedjelju, 30. listopada okupili u zbornoj crkvi sv. Vlaha na euharistijskom slavlju koje je predvodio dubrovački biskup mons. Roko Glasnović uz koncelebraciju novog rektora crkve mons. Ivice Pervana, generalnog vikara biskupije.

Biskup Glasnović predvodio molitvu na Daksi

Na dan sjećanja na žrtve Dakse u utorak, 25. listopada, na zelenom otoku pokraj Dubrovnika koji čuva sjećanje na pedeset i tri osobe ubijene bez suđenja u listopadu 1944. godine upriličena je molitva koju je predvodio dubrovački biskup mons. Roko Glasnović.

Proslavljen sv. Ilar u Mlinima

Središnju euharistiju na svetkovinu nebeskog zaštitnika Župe sv. Ilara u Mlinima u petak 21. listopada predslavio je dubrovački biskup Roko Glasnović u koncelebraciji sa svećenicima dekanata Dubrovnik 2.

Konferencija za medije po završetku 65. plenarnog zasjedanja Sabora HBK

Na kraju redovnog 65. plenarnog zasjedanja Sabora Hrvatske biskupske konferencije, u srijedu 19. listopada 2022. održana je konferencija za medije na kojoj su teme i zaključke predstavili novi predsjednik HBK mons. Dražen Kutleša, dosadašnji predsjednik mons. Želimir Puljić, član Stalnoga vijeća mons. Đuro Hranić i generalni tajnik vlč. Krunoslav Novak.

1 2 3 11