Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dubrovacki-biskup

Održan susret zajednica, pokreta i društava Dubrovačke biskupije

Godišnji susret članova duhovnih pokreta, crkvenih društava i molitvenih zajednica koje djeluju na području Dubrovačke biskupije održan je u ponedjeljak, na spomendan Blažene Marije Majke Crkve, 20. svibnja 2024., u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije i u dvorani Ivana Pavla II., u Dubrovniku.

Proslava svetkovine Duhova u dubrovačkoj katedrali

Na svetkovinu Duhova u nedjelju 19. svibnja u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku pontifikalno euharistijsko slavlje predvodio je dubrovački biskup Roko Glasnović koji je tijekom slavlja podijelio sakrament potvrde krizmanicima i krizmanicama iz katedralne župe i Župe sv. Andrije, izvijestila je Dubrovačka biskupija.

Spasovdan proslavljen u Mokošici

Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici je na svetkovinu Uzašašća Gospodinova, 9. svibnja 2024. proslavila svog titulara, a središnje misno slavlje s procesijom predvodio je dubrovački biskup Roko Glasnović, izvijestila je Župa.

Premještaji svećenika u župama Dubrovačke biskupije

Radi poboljšanja ukupne pastoralne skrbi o vjernicima na području Dubrovačke biskupije, biskup Roko Glasnović je o svetkovini Uzašašća Gospodinova, 9. svibnja 2024., potpisao dekrete o premještajima u župama Dubrovačke biskupije.

Biskup Glasnović slavio nedjeljnu misu sa sudionicima SHKM-a u Gospiću

Dubrovački biskup Roko Glasnović slavio je u nedjelju 5. svibnja 2024. u katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije u Gospiću svečanu misu na kojoj su bili i sudionici dan ranije održanoga Susreta hrvatske katoličke mladeži smješteni u tome gradu, izvijestio je Tiskovni ured Gospićko-senjske biskupije.

1 2 3 32