Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: duliano-trdic

Skupština svećenika Gospićko-senjske biskupije

Pod predsjedanjem gospićko-senjskog biskupa Zdenka Križića u Biskupskom ordinarijatu u Gospiću održana je 11. listopada redovita jesenska skupština svećenika djelatnih u Gospićko-senjskoj biskupiji. U sklopu skupštine vlč. mr. Đuliano Trdić održao je predavanje "Zlouporaba moći u Crkvi".

Hodočašće pomoraca u Kraljevicu

Na prvu  nedjelju došašća, 29. studenoga, tradicionalnim hodočašćem pomoraca brodovima u Kraljevicu započeo je program proslave blagdana sv. Nikole biskupa, nebeskog zaštitnika pomoraca, ribara i djece.

Treća korizmena tribina iz ciklusa “Teologija tijela” u Vikarijatu Osijek

“Kako zrelo živjeti svoju spolnost?” bila je tema treće korizmene tribine iz ciklusa “Teologija tijela” koja je održana 27. ožujka u pastoralnim prostorima pri Vikarijatu Osijek. Tribinu je organizirao Institut za novu evangelizaciju “Sveti Ivan Pavao II.” te je nazočne pozdravio predstojnik mons. dr. Vladimir Dugalić. O temi je govorio vlč. Đuliano Trdić, dr. med. mr. psych., a sudjelovali su i članovi Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva - podružnica Osijek.

Obiteljski susret u Pazinu

Jesenski obiteljski susret u organizaciji Ureda za obitelj Porečke i Pulske biskupije održan je u subotu 10. studenoga u Pazinskom kolegiju u Pazinu. Svećenik, liječnik, magistar dubinske psihologije vlč. Đuliano Trdić. održao je dva predavanja o roditeljstvu "Gubitak figure oca u suvremenom društvu" i "Majke koje previše 'vole'" u kojima je analizirao i kroz primjere iz prakse pojasnio razne oblike ekstrema u odgojnom procesu koji mogu dovesti do problematičnog ili čak devijantnog psihološkog razvoja djeteta, budućeg odraslog dionika društva.