Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: duro-hranic

Sprovodni obredi i misa zadušnica za vlč. Ivana Varoščića

Vlč. Ivan Varoščić, župnik u miru, koji je preminuo u utorak, 7. lipnja u 81. godini života i 56. godini svećeništva, ukopan je u četvrtak, 9. lipnja na mjesnom groblju u Šumeću. Sprovodnim obredima prethodila je misa zadušnica u župnoj crkvi Pohođenja BDM u Šumeću, koju je uz pomoćnog biskupa Ivana Ćurića te još 30-ak svećenika predvodio nadbiskup Đuro Hranić.

Počela online Katehetska ljetna škola za vjeroučitelje u srednjim školama

Počela je Katehetska ljetna škola za srednjoškolske vjeroučitelje i vjeroučiteljice. Tema je „Dimenzije kršćanske antropologije u dijalogu s današnjicom i u perspektivi odgoja” o čemu je u uvodnoj riječi u četvrtak, 26. kolovoza, govorio i predsjednik Vijeća HBK za katehizaciju i novu evangelizaciju đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić.

Otvorenje Godine majke M. Amadeje Pavlović u Đakovu

Milosrdne sestre sv. Križa u Đakovu 26. studenoga obilježile su 49. obljetnicu smrti majke M. Amadeje Pavlović, te svečanim rekvijemom, koji je predslavio đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, ujedno otvorile Godinu majke M. Amadeje.

Dekanska konferencija u Đakovu

U Nadbiskupskom domu u Đakovu 18. svibnja 2020. održana je dekanska konferencija Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Preporuke i upute nadbiskupa Hranića za zaštitu od koronavirusa

Nadbiskup Đakovačko-osječke nadbiskupije Đuro Hranić poslao je svim župnim zajednicama u nadbiskupiji preporuke i upute za postupanje protiv širenja zaraze uzrokovane virusom COVID-19 (koronavirus), javlja u subotu 14. ožujka Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Humanitarni malonogometni turnir „Kolonija 2020“

Tradicionalni, deseti u nizu Humanitarni malonogometni turnir „Kolonija 2020“, u organizaciji Amaterske dobrotvorne sportske udruge „MNK Kolonija - sv. Dominik Savio“ Slavonski Brod u suradnji sa Caritasom Slavonskobrodskih dekanata i župe sv. Dominika Savija održavao se u prostorijama osnovne škole Đuro Pilar u slavonskobrodskom naselju Kolonija od 2. do 6. siječnja.

U Požegi otvorena izložba „Papa Franjo u Izraelu“

Prigodom 25. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Svete Stolice i Države Izrael, Apostolska nuncijatura i Veleposlanstvo Države Izrael u Republici Hrvatskoj u suradnji s Požeškom biskupijom priredili su izložbu fotografija „Papa Franjo u Izraelu“ koja predstavlja posjet pape Franje Svetoj Zemlji 2014. godine.

Misa zadušnica za pokojne biskupe Đakovačko-osječke nadbiskupije

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić predvodio je u nedjelju 3. studenoga u katedrali misu zadušnicu za pokojne biskupe Đakovačko-osječke nadbiskupije. Koncelebrirali su, među ostalima, nadbiskup u miru Marin Srakić te kanonici mons. Pero Aračić i mons. Luka Marijanović.

Dekanska konferencija u Đakovu

Pod predsjedanjem đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića, u Nadbiskupskom domu u Đakovu u ponedjeljak 21. listopada održana je dekanska konferencija. Na konferenciji je sudjelovao i pomoćni biskup Ivan Ćurić te gotovo svi dekani s područja Nadbiskupije.

1 2 3