Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: duro-hranic

Počela online Katehetska ljetna škola za vjeroučitelje u srednjim školama

Počela je Katehetska ljetna škola za srednjoškolske vjeroučitelje i vjeroučiteljice. Tema je „Dimenzije kršćanske antropologije u dijalogu s današnjicom i u perspektivi odgoja” o čemu je u uvodnoj riječi u četvrtak, 26. kolovoza, govorio i predsjednik Vijeća HBK za katehizaciju i novu evangelizaciju đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić.

Otvorenje Godine majke M. Amadeje Pavlović u Đakovu

Milosrdne sestre sv. Križa u Đakovu 26. studenoga obilježile su 49. obljetnicu smrti majke M. Amadeje Pavlović, te svečanim rekvijemom, koji je predslavio đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, ujedno otvorile Godinu majke M. Amadeje.

Dekanska konferencija u Đakovu

U Nadbiskupskom domu u Đakovu 18. svibnja 2020. održana je dekanska konferencija Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Preporuke i upute nadbiskupa Hranića za zaštitu od koronavirusa

Nadbiskup Đakovačko-osječke nadbiskupije Đuro Hranić poslao je svim župnim zajednicama u nadbiskupiji preporuke i upute za postupanje protiv širenja zaraze uzrokovane virusom COVID-19 (koronavirus), javlja u subotu 14. ožujka Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Humanitarni malonogometni turnir „Kolonija 2020“

Tradicionalni, deseti u nizu Humanitarni malonogometni turnir „Kolonija 2020“, u organizaciji Amaterske dobrotvorne sportske udruge „MNK Kolonija - sv. Dominik Savio“ Slavonski Brod u suradnji sa Caritasom Slavonskobrodskih dekanata i župe sv. Dominika Savija održavao se u prostorijama osnovne škole Đuro Pilar u slavonskobrodskom naselju Kolonija od 2. do 6. siječnja.

U Požegi otvorena izložba „Papa Franjo u Izraelu“

Prigodom 25. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Svete Stolice i Države Izrael, Apostolska nuncijatura i Veleposlanstvo Države Izrael u Republici Hrvatskoj u suradnji s Požeškom biskupijom priredili su izložbu fotografija „Papa Franjo u Izraelu“ koja predstavlja posjet pape Franje Svetoj Zemlji 2014. godine.

Misa zadušnica za pokojne biskupe Đakovačko-osječke nadbiskupije

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić predvodio je u nedjelju 3. studenoga u katedrali misu zadušnicu za pokojne biskupe Đakovačko-osječke nadbiskupije. Koncelebrirali su, među ostalima, nadbiskup u miru Marin Srakić te kanonici mons. Pero Aračić i mons. Luka Marijanović.

Dekanska konferencija u Đakovu

Pod predsjedanjem đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića, u Nadbiskupskom domu u Đakovu u ponedjeljak 21. listopada održana je dekanska konferencija. Na konferenciji je sudjelovao i pomoćni biskup Ivan Ćurić te gotovo svi dekani s područja Nadbiskupije.

Slavljem crkvenoga goda započela godina Blažene Djevice Marije Kraljice mučenika i blaženoga Alojzija Stepinca

U subotu 12. listopada, na svetkovinu crkvenoga goda, svečanim euharistijskim slavljem u župnoj crkvi BDM Kraljice mučenika u Vukovaru započela je Milosna godina, pod geslom: „Na putu ljubavi i oproštenja“. Vrijeme je to u kojem će se vjernici posebno utjecati našem hrvatskom blaženiku, kardinalu Alojziju Stepincu. Misno slavlje prigodom crkvenoga goda ove župe predvodio je mons. dr. Juraj Batelja, postulator kauze za proglašenje svetim blaženog Alojzija Stepinca. U koncelebraciji je bila većina svećenika Vukovarskoga dekanata, domaći župnik i svećenici gosti, a pjevanje su predvodili pjevači domaće župe.

1 2 3