Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ekologija

Papa maristima: Gledajte dalje prema Božjem horizontu

Papa Franjo primio je u četvrtak 24. ožujka u Vatikanu školsku braću mariste u prigodi njihove opće konferencije, poručivši im da je Božji horizont onaj cjelovite ekologije, koja povezuje društvenu i ekološku dimenziju, prenosi Vatican News. .

Papa: Ekološka kriza zahtijeva odgovornost, konkretnost i stručnost

Papa Franjo otvorio je u četvrtak, 7. listopada novi ciklus studija na Papinskom lateranskom sveučilištu u Rimu, koji je posvećen ekološkim pitanjima, u suradnji s Carigradskim patrijarhatom i UNESCO-om. U govoru je Sveti Otac naglasio kako složenost ekološke krize zahtjeva odgovornost, konkretnost i stručnost, objavio je Vatican News.

Talijanski biskupi: Potrebna je istinska ekološka tranzicija

Talijanski biskupi objavili su poruku u povodu 16. svjetskog dana molitve za brigu o stvorenomu, koji će se obilježiti 1. rujna u Tarantu pod geslom „Planet kojem se nadamo. Okoliš, rad i budućnost. #svejepovezano“, prenosi Vatican News.

Papa Franjo: Cjelovita ekologija zahtijeva duboko unutarnje obraćenje

U poruci sudionicima skupa EcoOne, ekološke inicijative Pokreta fokolara, papa Franjo je istaknuo da je prijeko potreban nov i uključiviji društveno-gospodarski poredak, te da valja prekinuti logiku iskorištavanja i egoizma, prenosi u subotu 24. listopada hrvatski ured Vatican Newsa.

Intervju patrijarha Bartolomeja I. povodom izlaska nove Papine enciklike o bratstvu

Povodom izlaska nove enciklike pape Franje „Fratelli tutti“ Vatican News objavio je intervju s carigradskim ekumenskim patrijarhom Bartolomejem I. S patrijarhom je razgovarao ugledni talijanski vatikanist Andrea Tornielli kojeg je Papa krajem 2018. imenovao direktorom za izdavaštvo vatikanskog Ureda (dikasterija) za komunikacije.

Argumenti HKR-a: „Ima li Boga u cjelovitoj ekologiji i bratstvu pape Franje?”

Je li sadašnji poglavar Katoličke Crkve postao papa ekolog, a priroda božanstvo? Govori li njegov pristup stvorenom svijetu o Bogu i gdje je tu mjesto za Isusa Krista? Što nam poručuje novom enciklikom "Fratelli tutti" i kako je sveti Franjo zamislio to bratstvo? O tome su u emisiji „Argumenti” urednice Tanje Maleš u ponedjeljak, 5. listopada govorili prof. dr. sc. Željko Tanjić, rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, dr. sc. Miriam Mary Brgles s Odjela za sociologiju HKS-a, i fra Mate Bašić, doktorant na KBF-u.

Apel brazilskih biskupa za hitnim „ekološkim preispitivanjem“

U povodu ekološke katastrofe na sjeveroistočnoj brazilskoj obali koju od početka rujna naplavljuje nafta kojom je već uništeno njezinih 2250 kilometara i 250 plaža, Brazilska biskupska konferencija uputila je u ponedjeljak 28. listopada žurni poziv na obnovu ekološke ravnoteže.

1 2