Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ekumenska-molitva

VIDEO Dan molitve i razmišljanja o Libanonu zaključen znakom mira

Dan molitve i razmišljanja o Libanonu, koji je u četvrtak 1. srpnja u Vatikanu okupio poglavare libanonskih kršćanskih zajednica s papom Franjom, zaključen je u bazilici Sv. Petra - zbog epidemioloških mjera - paljenjem svijeća u znak nade za mir u Libanonu.

Ekumenska molitva u Dubrovniku

Ekumenska molitva u Dubrovniku održana je u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike u subotu 25. siječnja, predvodio ju je dubrovački biskup Mate Uzinić, a propovijedao je episkop zahumsko-hercegovački i primorski vladika Dimitrije Rađenović.

Središnje ekumensko slavlje održano kod osječkih kapucina

U kapucinskoj crkvi Sv. Jakova u Osijeku središnje ekumensko bogoslužje Svjetske molitvene osmine za jedinstvo kršćana predvodio je 19. siječnja đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić u zajedništvu s umirovljenim nadbiskupom Marinom Srakićem, pomoćnim biskupom Ivanom Ćurićem, i s predstavnicima kršćanskih Crkava i zajednica.

Na središnjoj ekumenskoj molitvi u Zagrebu sudjelovat će najviši predstavnici kršćanskih Crkava iz Hrvatske i Europe

Središnja ekumenska molitva u Zagrebu, u ovogodišnjem Tjednu molitve za jedinstvo kršćana, bit će u nedjelju 19. siječnja u 19 sati u zagrebačkoj katedrali, i u njoj će sudjelovati najviši predstavnici kršćanskih Crkava i zajednica u Republici Hrvatskoj. Ovaj događaj, te niz drugih zanimljivosti o ovogodišnjem ekumenskom molitvenom tjednu, u emisiji "Aktualno" HKR-a urednice Tanje Maleš u četvrtak je najavio tajnik Vijeća HBK za ekumenizam i dijalog o. Jure Zečević, OCD.