Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ekumensko-vijece-crkava

Ekumensko vijeće Crkava ocijenilo neprihvatljivom izjavu Svjetskog sabora ruskog naroda o „svetom ratu“

Nedavna izjava Svjetskog sabora ruskog naroda, organizacije bliske Ruskoj pravoslavnoj Crkvi, o „svetom ratu“ u Ukrajini, izazvala je veliku zabrinutost Ekumenskog vijeća Crkava. Glavni tajnik Ekumenskog vijeća Crkava Jerry Pillay izjavio je u petak 12. travnja u ime Crkava članica, da Vijeće ne može shvatiti ocjenu da je ruski napad na Ukrajinu „sveti rat“, objavio je Kathpress.

Papa Židovima i kršćanima: Učiti se bratstvu kako ne bi prevladala mržnja

Tijekom susreta u Muzeju likovnih umjetnosti u Budimpešti s predstavnicima Ekumenskog vijeća Crkava i s nekim židovskim zajednicama u Mađarskoj u nedjelju, 12. rujna, papa Franjo je rekao da „Bog otaca uvijek otvara nove puteve“: „kao što je pustinju pretvorio u put prema Obećanoj zemlji, tako nas želi odvesti iz suhih pustinja mržnje i ravnodušnosti u žuđenu domovinu zajedništva“.

Tekstovi za svjetsku Molitvenu osminu za jedinstvo kršćana 2021. godine

Vijeće Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalog i Kršćanska sadašnjost objavili su priručnik za svjetsku Molitvenu osminu 2021. godine. Tekstove je preveo i hrvatsko izdanje izdanje priručnika uredio Tajnik Vijeća HBK za ekumenizam i dijalog o. prof. dr. sc. Jure Zečević.