Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: epidemija

Papa Franjo najavio Jubilej 2025. godine, znak preporoda nakon pandemije

U pismu upućenom nadbiskupu Fisichelli, predsjedniku Papinskoga vijeća za novu evangelizaciju, papa Franjo najavio je Svetu godinu 2025. „Hodočasnici nade“ geslo je izabrano za Svetu godinu koja nakon strašne pandemije želi potaknuti klimu nade i povjerenja, objavio je Vatican News.

Papa ove godine neće krstiti djecu u Sikstinskoj kapeli

Ove godine na svetkovinu Krštenja Gospodinova, 10. siječnja, papa Franjo zbog epidemioloških mjera neće predvoditi misu u Sikstinskoj kapeli u Vatikanu i tradicionalno podijeliti sakrament krštenja djeci iz obitelji vatikanskih zaposlenika, prenosi Vatican News.

Liječnici poručuju: Daljnje širenje epidemije ovisi o ponašanju svih građana

Hrvatska liječnička komora, Hrvatski liječnički zbor i Hrvatski liječnički sindikat uputili su apel građanima na odgovorno ponašanje kako bi se epidemija ponovno stavila pod kontrolu. „Dosljednim i trajnim provođenjem javnozdravstvenih mjera zajedno možemo usporiti širenje epidemije te tako izbjeći urušavanje zdravstvenog sustava“, poručuju liječnici.

Caritas u borbi protiv epidemije ebole u DR Kongu

Španjolski Caritas objavio je da će donirati više od 23 tisuće eura Caritasu Demokratske Republike Kongo za pomoć u borbi protiv virusa ebole, zaraza kojim se širi u toj afričkoj zemlji, izvijestila je 14. srpnja Catholic News Agency.

COVID-19: U posljednja 24 sata novih 19 oboljelih od koronavirusa

Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske na tiskovnoj konferenciji u ponedjeljak 22. lipnja potvrdio je 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata. Dosad je ukupno zabilježeno 2.336 pozitivnih osoba na virus COVID-19, oporavile su se 2.142 osobe. Preminulo je 107 osoba. Još je 87 osoba na liječenju, javio je u ponedjeljak 22. lipnja portal koronavirus.hr – službena stranica Vlade RH za pravodobne i točne informacije o koronavirusu.

COVID-19: U posljednja 24 sata novih 18 oboljelih od koronavirusa

Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske na tiskovnoj konferenciji u nedjelju 21. lipnja potvrdio je 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata. Dosad je ukupno zabilježeno 2.317 pozitivnih osoba na virus COVID-19, oporavile su se 2.142 osobe. Preminulo je 107 osoba. Još je 68 osoba na liječenju, javlja u nedjelju 21. lipnja portal koronavirus.hr - službena stranica Vlade RH za pravodobne i točne informacije o koronavirusu.

U Južnoj Koreji ponovno otvorene velike crkve za vjerske obrede

Kao jedna od mjera ublažavanja ograničenog kretanja stanovništva zbog globalne pandemije koronavirusa, južnokorejske (prostorno) velike crkve su u nedjelju 26. travnja odlukom Vlade u Seulu ponovno otvorile svoja vrata vjernicima, objavila je agencija Reuters.

1 2