Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: epidemioloske-mjere

Kardinal Bozanić za Glas Koncila o pandemijskoj krizi i nastalim podjelama u društvu

Glas Koncila objavio je u četvrtak 25. studenoga na svojim mrežnim stranicama razgovor sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem u vezi s novonastalim okolnostima u vjerojatno najtežem mjesecu otkad je Hrvatsku zahvatila pandemija koronavirusa, ne samo po broju umrlih i oboljelih, jer je došlo i do prosvjeda koji je okupio brojne građane i potaknuo brojna pitanja.

Pismo nadbiskupa Uzinića vezano uz nove epidemiološke mjere u PGŽ

Riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić uputio je u petak 16. travnja svećenicima, posvećenim osobama i vjernicima u Riječkoj nadbiskupiji pismo vezano uz službenu Odluku o izmjenama Odluke o uvođenju novih epidemioloških mjera za područje Primorsko-goranske  županije.

Irski nadbiskup o utjecaju epidemioloških mjera na vjerski život

Na svetkovina sv. Patrika, zaštitnika Irske, u srijedu 17. ožujka novi dublinski nadbiskup Dermot Farrell u homiliji na svečanoj misi u dublinskoj katedrali, komentirajući ublažavanje mjera za suzbijanje zaraze covida-19 najavljeno za sljedeći mjesec, pozvao je vlasti da daju prednost pravu na bogoslužje, javlja Catholic News Agency (CNA).

Mons. Uzinić pozvao na poštivanje najnovijih epidemioloških mjera

Apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije mons. Mate Uzinić uputio je u utorak, 2. ožujka pismo svećenicima, redovnicima, redovnicama i vjernicima Dubrovačke biskupije s preporukama i uputama vezanim za poštivanje najnovijih važećih epidemioloških mjera, posebno onih propisanih za područja Grada Dubrovnika, Općine Konavle, Općine Župa Dubrovačka, Općine Dubrovačko primorje i Općine Ston.

Mitropolit Porfirije: Jedno smo pred Bogom i pred stvorenim

Mitroplit zagrebačko-ljubljanski Porfirije Perić predvodio je u zagrebačkoj Sabornoj crkvi Preobraženja Gospodnjega u četvrtak 7. siječnja svetu arhijerejsku liturgiju u povodu Božića te poručio pravoslavnim vjernicima kako smo svi jedno pred Bogom i stvorenim, da prirodne katastrofe ne vide razlike među ljudima, koje jedino proizvodi čovjek, javlja Hina.

1 2 3 4