Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: epidemioloske-mjere

HBK: Prestanak epidemioloških mjera za vjerska okupljanja u Katoličkoj Crkvi

Sve epidemiološke mjere koje su se odnosile na vjerska okupljanja prestale su vrijediti u subotu 9. travnja, navodi se u priopćenju predsjednika Hrvatske biskupske konferencije (HBK) zadarskog nadbiskupa Želimir Puljić upućenom preko Tiskovnog ureda HBK. Priopćenje predsjednika HBK prenosimo u cijelosti.

Kardinal Bozanić za Glas Koncila o pandemijskoj krizi i nastalim podjelama u društvu

Glas Koncila objavio je u četvrtak 25. studenoga na svojim mrežnim stranicama razgovor sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem u vezi s novonastalim okolnostima u vjerojatno najtežem mjesecu otkad je Hrvatsku zahvatila pandemija koronavirusa, ne samo po broju umrlih i oboljelih, jer je došlo i do prosvjeda koji je okupio brojne građane i potaknuo brojna pitanja.

Pismo nadbiskupa Uzinića vezano uz nove epidemiološke mjere u PGŽ

Riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić uputio je u petak 16. travnja svećenicima, posvećenim osobama i vjernicima u Riječkoj nadbiskupiji pismo vezano uz službenu Odluku o izmjenama Odluke o uvođenju novih epidemioloških mjera za područje Primorsko-goranske  županije.

Irski nadbiskup o utjecaju epidemioloških mjera na vjerski život

Na svetkovina sv. Patrika, zaštitnika Irske, u srijedu 17. ožujka novi dublinski nadbiskup Dermot Farrell u homiliji na svečanoj misi u dublinskoj katedrali, komentirajući ublažavanje mjera za suzbijanje zaraze covida-19 najavljeno za sljedeći mjesec, pozvao je vlasti da daju prednost pravu na bogoslužje, javlja Catholic News Agency (CNA).

1 2 3 4