Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: euharistijsko-klanjanje

Dan župnog klanjanja u Lupoglavu

Dan godišnjeg klanjanja u Župi bl. Augustina Kažotića u Lupoglavu se svake godine održava 16. svibnja, na spomendan sv. Ivana Nepomuka.

Biskup Rogić predvodio misu za mir

Inicijativom ”Okupljanje oko euharistijskog stola” Vijeća europskih biskupskih konferencija šibenski biskup Tomislav Rogić predvodio je 10. ožujka u katedrali Sv. Jakova u Šibeniku misu za mir u Ukrajini i za sve žrtve pandemije i rata.

Ususret biskupskom ređenju: Euharistijsko klanjanje u dubrovačkoj katedrali

Euharistijsko klanjanje ususret ređenju novoga dubrovačkog biskupa Roka Glasnovića u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku predvodio je 19. siječnja katedralni župnik don Marin Lučić. Na klanjanju su sudjelovali imenovani dubrovački biskup Roko Glasnović i apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić.

Euharistijsko klanjanje ususret biskupskom ređenju mons. Glasnovića

U sklopu duhovne priprave za ređenje novoga dubrovačkog biskupa Roka Glasnovića u srijedu 19. siječnja u 19 sati, nakon večernje mise, bit će klanjanje pred izloženim Presvetim Oltarskim Sakramentom u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku koje će se izravno prenositi putem internetskih kanala Dubrovačke biskupije (YouTube, Facebook).

U Krašiću proslavljen Dan župnog klanjanja

Župa Presvetog Trojstva u Krašiću u nedjelju 5. rujna proslavila je Dan župnog klanjanja, a svečanu misu u župnoj crkvi predslavio je rektor Međubiskupijskog sjemeništa na Šalati preč. Matija Pavlaković.

Trajno euharistijsko klanjanje u Đakovu

Nakon što je na poticaj patera Justa Lofeuda, misionara Presvetog Sakramenta, u Župi Svih Svetih u Đakovu 17. listopada pokrenuta inicijativa za organizacijom trajnog euharistijskog klanjanja, na blagdan Gospe Loretske, 10. prosinca u crkvi Svih Svetih u Đakovu svečano je na trajnu adoraciju izložen Presveti Oltarski Sakrament.

1 2 3