Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: euharistijsko-slavlje

Biskup Glasnović mladima u Lisabonu: „Ne bojte se“

Mladima iz Hrvatske koji se nalaze na Svjetskom danu mladih u Lisabonu, u četvrtak 3. kolovoza katehezu je održao studentski kapelan Sveučilišta u Zagrebu don David Leskovar, a svečano euharistijsko slavlje predvodio je dubrovački biskup i predsjednik Vijeća HBK za laike Roko Glasnović.

Proslavljena svetkovina sv. Josipa u Dugom Ratu

Svetkovina sv. Josipa proslavljena je u ponedjeljak 20. ožujka u Župi sv. Josipa u Dugom Ratu. Koncelebriranom euharistijskom slavlju, koje je predvodio ravnatelj Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu don Vedran Torić.

Euharistijsko slavlje prigodom Biskupijskog dana u Požegi

Povodom Biskupijskog dana u Požegi, 24. rujna 2022. svečano koncelebrirano euharistijsko slavlje u požeškoj katedrali predvodio je biskup Antun Škvorčević u zajedništvu s predsjednikom HBK nadbiskupom Želimirom Puljićem i još osam (nad)biskupa.

Blato: Misa povodom 100. rođendana s. Aleksije Sardelić

U povodu 100. rođendana redovnice Provincije Presvetog Srca Isusova – Split školskih sestara franjevki Krista Kralja Blajke s. Aleksije Sardelić u nedjelju 17. srpnja slavljena je misa zahvalnica u Župi Svih svetih u Blatu na Korčuli.

Euharistijsko slavlje uoči redovitog zasjedanja BK BiH

U večernjim satima u srijedu 3. studenoga u katedrali Srca Isusova u Sarajevu slavljena je misa uoči 82. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovina koje će se održati 4. i 5. studenoga u Nadbiskupskoj rezidenciji u glavnom gradu BiH.

Izravni prijenos misnog slavlja iz riječke katedrale Sv. Vida

S obzirom na važeće epidemiološke mjere i ograničen broj vjernika koji mogu sudjelovati na misnim slavljima, Riječka nadbiskupija u razdoblju do 26. travnja organizira izravne prijenose liturgijskih slavlja na Facebook stranici i Youtube kanalu Riječke nadbiskupije.

Prijenos euharistijskog slavlja iz svetišta Gospe Voćinske

Na dvadeset i devetu obljetnicu razaranja Gospinog svetišta u Voćinu i ubojstva 47 njegovih stanovnika, u nedjelju 13. prosinca održat će se, uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera, hodočašće hrvatskih branitelja, vojske i policije.

1 2