Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: europski-dan-sjecanja-na-zrtve-svih-totalitarnih-i-autoritarnih-rezima

Obilježavanje Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima

Prisjećajući se stradanja i progona milijuna nedužnih ljudi i osuđujući sve zločine i kršenja ljudskih prava počinjena kroz povijest uime nedemokratskih ideologija, Vlada Republike Hrvatske se i ove godine 23. kolovoza pridružuje obilježavanju Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, priopćila je Služba za odnose s javnošću Vlade RH.

Nadbiskup Vukšić slavio misu na Groblju mira na Bilima

U organizaciji Hrvatskog narodnog sabora BiH, na spomen području Groblje mira na Bilima, platou između Mostara i Širokog Brijega, organizirano je u subotu 19. kolovoza obilježavanje Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima. Misno slavlje predvodio je vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić, objavljeno je na stranici grobljemira.info.

Pokop posmrtnih ostataka žrtava Drugoga svjetskog rata u Zagvozdu

Na Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima – nacizma, fašizma i komunizma, u utorak 23. kolovoza, Općina Zagvozd u suradnji s nadležnom Župom sv. Ivana Krstitelja a uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja organizirala je posljednji ispraćaj i pokop 30 žrtava Drugoga svjetskog rata ekshumiranih na području općine Zagvozd.

1 2 3