Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: eutanazija

Deklaracija „Dignitas infinita“

U Vatikanu je na svetkovinu Blagovijesti – Navještenja Gospodinova 8. travnja 2024. objavljena Deklaracija „Dignitas infinita o ljudskom dostojanstvu“ Dikasterija za nauk vjere. Donosimo u cijelosti tekst Deklaracije.

Papa Franjo: I danas postoji opasnost od ideologijâ koje ne daju slobodu

U svom posljednjem govoru u Mađarskoj, održanom u nedjelju 30. travnja tijekom susreta s predstavnicima akademske zajednice i svijeta kulture na Katoličkom sveučilištu „Péter Pázmány“, papa Franjo govorio je o znanju koje se ne smije ograničiti na tehničko znanje i koje je, da bi postalo kultura, pozvano osloboditi se uskih granica imanja i posjedovanja, izvještava Vatican News.

Argentinski biskupi: Nismo gospodari života, trebamo mu služiti

Komentar Biskupskoga povjerenstva za život, laike i obitelj (Comisión Episcopal para la Vida, los Laicos y la Familia - CEVILAF) Argentinske biskupske konferencije objavljen je 18. kolovoza u sklopu rasprave o prijedlogu nacrta zakona o eutanaziji, prenosi Vatican News.

Talijanski Ustavni sud odbio referendum o eutanaziji

Talijanska biskupska konferencija pozdravila je odluku Ustavnoga suda koji je 15. veljače odbacio prijedlog inicijative „Liberi fino alla fine“ za referendum o legalizaciji potpomognutoga samoubojstva, prenosi Vatican News.

1 2 3