Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: fao

Papa upozorava: Gomilamo i rasipamo kruh siromašnih

Okrutno je, nepravedno i paradoksalno da danas ima hrane za sve ljude, ali svi ne mogu do nje; ili da postoje područja u svijetu na kojima se hrana rasipa, baca, pretjerano konzumira ili namjenjuje u druge svrhe koje nisu prehrambene, poručio je papa Franjo u pismu glavnom ravnatelju FAO-a Qu Dongyu u povodu Svjetskog dana hrane.

Mons. Arellano: Treba nam održiva poljoprivreda i pomoć obiteljima u ruralnim područjima

Bol i gorčina migranata, ljudskih bića poput nas, koji su prisiljeni napustiti svoju zemlju i svoje domove kako bi izbjegli siromaštvo, sukobe, progon, štetne posljedice klimatskih promjena i prirodnih katastrofa, bili su u središtu govora mons. Fernanda Chice Arellana, voditelja izaslanstva Svete Stolice, na 41. zasjedanju konferencije Agencije ujedinjenih naroda za hranu i poljoprivredu (FAO), na temu: „Migracije, poljoprivreda i ruralni razvoj“.

Papa: Nedostatak hrane odgovornost je svih nas

Papa Franjo primio je 27. lipnja sudionike 41. generalne konferencije Organizacije Ujedinjenih naroda za hranu i poljoprivredu (FAO) i rekao im da iskorjenjivanje gladi u svijetu te borba protiv nestašice hrane i za pristup pitkoj vodi ostaju i dalje veliki izazov unatoč napretku koji je postignut posljednjih desetljeća.

Poruka pape Franje u povodu Desetljeća UN-a za obiteljsku poljoprivredu

U obitelji se uči živjeti s drugima i biti u skladu sa svijetom koji nas okružuje, jedna je od misli iz poruke koju je papa Franjo poslao ravnatelju Organizacije ujedinjenih naroda za prehranu i poljoprivredu (FAO), Joséu Grazianu da Silvi, u prigodi početka Desetljeća Ujedinjenih naroda za obiteljsku poljoprivredu, koje traje od 2019. do 2028. godine.

Sa Zemljom trebamo postupati nježno

U poruci sudionicima simpozija koji se 13. prosinca održao u Madridu o temi „Voda, poljodjelstvo i prehrana – izgradimo budućnost“ papa Franjo upozorio je: „Stol trebamo učiniti mjestom susreta i bratstva, a ne samo prostorom za razmetanje, rasipništvo i inat".