Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: fra-ante-perkovic

Fra Ante Perković proslavio zlatnu misu u Slavonskom Brodu

Svoj zlatni jubilej - 50 godina svećeništva - pod geslom „On me zavolio, pozvao i čuvao!“ proslavio je u nedjelju 23. svibnja u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu zahvalnim misnim slavljem fra Ante Perković, svećenik Hrvatske franjevačke provincije Sv. Ćirila i Metoda na službi u brodskom samostanu.

Deseti utorak u čast sv. Antunu u Podvinju

Župljani Župe sv. Antuna Padovanskog u Podvinju kod Slavonskog Broda pripremaju se za proslavu svetkovine svoga nebeskog zaštitnika slaveći 13 utoraka njemu u čast. Svakog utorka misu predvodi netko od brodskih župnika ili župnika iz Bosanske Posavine. U utorak, 18. svibnja misno slavlje predvodio je fra Ante Perković, na službi u brodskom franjevačkom samostanu, u koncelebraciji s župnikom Paulom Karimom i vlč. Linusom Mbajom.

Zlatni bračni jubilej Blažice i Viktora Benikovića

„Treba javno obznaniti da još postoje ovakvi primjeri bračnoga zajedništva”, rekao je fra Ante Perković, gvardijan Franjevačkoga samostana sv. Križa u Osijeku, dijeleći radost zlatnoga jubileja bračnog para Beniković koji je na Veliku Gospu, 15. kolovoza, na dan svojega vjenčanja prije pedeset godina, obnovio bračne zavjete pred Bogom, svojom i franjevačkom obitelji te vjernicima okupljenim na euharistijskom slavlju u crkvi Sv. Križa u osječkoj Tvrđi.

Dvanaest misa na Antunovo kod franjevaca u osječkoj Tvrđi

Spomendan sv. Antuna Padovanskog u subotu 13. lipnja proslavljen je posebno svečano u crkvi i istoimenom samostanu Sv. Križa kod franjevaca u osječkoj Tvrđi, gdje je smješteno jedno od najvećih prošteništa hodočasnika koje traje već 333 godine, od dolaska prvog franjevačkog misionara fra Šimuna iz Bača.