Budi dio naše mreže
Izbornik

Posljednja postaja ikone Kraljice Franjevačke obitelji u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod (IKA)

Ikona Kraljice Franjevačke obitelji stigla je u petak 17. veljače iz samostanske crkve Presvetog Srca Isusova iz Đakova u franjevački samostan u Slavonskom Brodu.

Ikonu su dočekali članovi mjesnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda (OFS).

To je ujedno posljednja postaja ikone u Hrvatskoj jer u nedjelju 19. veljače svoje hodočašće nastavlja po mjesnim bratstvima u Bosni i Hercegovini.

Ikona je bila izložena na oltaru tijekom večernje mise koju je u samostanskoj crkvi Presvetog Trojstva predvodio duhovni asistent OFS-a fra Ante Perković.

On je u propovijedi objasnio što je ikona, kako je nastala, koja je njezina namjena i značenje. Podsjetio je da je ikona Kraljice Franjevačke obitelji blagoslovljena 17. ožujka 2018., kada je počelo njezino hodočašće po europskim bratstvima OFS-a.

„Ova nam ikona pokazuje da do Isusa dolazimo po Mariji koja je nositeljica života i Bogorodica, koja se brine za Crkvu. Njezina je namjena potaknuti nas da osjetimo zajedništvo i potrebu snažne molitve za tolike potrebe u svijetu. Cilj njezina hodočašće je da posjeti sva mjesna bratstva, ali i ostale vjernike, da nas pozove na obraćenje, na molitvu, pokoru i dosljednost života po Isusu kojega nam Marija nosi“, rekao je uz ostalo fra Ante.

Ikona će tijekom dva dana biti izložena u kapelici samostana vjernicima na javno čašćenje, a tijekom slavlja misa u crkvi.