Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: fra-anto-barisic

Sedmi utorak u čast sv. Antunu u Sesvetskim Selima

U Župi sv. Antuna Padovanskoga u Sesvetskim Selima u tijeku je pobožnost „13 utoraka“ uoči svetkovine župnog zaštitnika, a sedmoga utorka 26. travnja euharistijsko slavlje predvodio je fra Anto Barišić, OFM, voditelj duhovnih obnova.

Biskup Šaško krstio peto dijete u obitelji Protulipac

Pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško predvodio je na Nedjelju Božje riječi 23. siječnja misno slavlje u Župi blaženog Alojzija Stepinca u Dugoj Resi, prilikom kojega je krstio Marka, peto dijete Katarine i Michaela Protulipac.

Blagdan sv. Antuna proslavljen s dvanaest misa kod osječkih franjevaca

Slavlje blagdana sv. Antuna Padovanskog u nedjelju 13. lipnja kod osječkih franjevaca u Tvrđi u Franjevačkom samostanu sv. Križa i crkvi s više tisuća vjernika proteklo je uz pobožnosti „svecu svega svijeta“, blagdanskom ophodu oko oltarne slike Gospe Osječke, euharistijskim slavljima nakon svete ispovijedi. Blagdanskoj svečanosti prethodila je trodnevnica koju je vodio fra Damir Pavić, tajnik Franjevačke provincije Bosne Srebrene u Sarajevu.

U Osijeku završena duhovna obnova korizmenim srijedama

Ciklus duhovne obnove s gostujućim propovjednicima u retfalačkoj župi Uzvišenja Svetoga Križa u Osijeku završio je 31. ožujka večernjom euharistijom koju je, šeste korizmene srijede, predslavio fra Anto Barišić iz Franjevačkoga samostana Svetoga Križa u osječkoj Tvrđi.

ARGUMENTI Opsjednutost zlodusima – stvarnost ili senzacija?

Gdje vjernici mogu doći u kontakt sa zlodusima, koje (nad)biskupije imaju ovlaštenog egzorcista te vjeruju li svećenici u postojanje zloduha, neka su od postavljenih pitanja u emisiji Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija 15. ožujka. Na pitanja koja dijele svećenike, psihologe i laike odgovore su ponudili: prevoditelj filma "Đavao i otac Amorth" p. Siniša Štambuk, član franjevačkog samostana sv. Križa u Osijeku fra Anto Barišić i psiholog dr. sc. p. Mijo Nikić.

Duhovna priprava za Stepinčevo u Funtani

U Funtani, mjestu Porečkog dekanata od 7. do 9. veljače održana je duhovna obnova kao priprava na blagdan bl. Alojzija Stepinca. Predvodio je župnik župe sv. Ivana Pavla II iz Petrinje fra Anto Barišić. Tijekom trodnevnice voditelj je fokus stavio na tri teme: Stepinčevu ljubav prema Bogu, prema Crkvi i prema hrvatskom narodu.