Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: fra-boze-vuleta

Pohod generalnog ministra OFM-a Samostanu sv. Ante na Poljudu

Generalni ministar Reda manje braće (OFM) u srijedu 29. prosinca, u sklopu bratskog posjeta Južnoslavenskoj konferenciji provincijalnih ministara, pohodio je bratstvo Samostana sv. Ante na Poljudu, piše na stranici Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri.

Samostanski kapitul i duhovna obnova za franjevce u župi Vojnić

U Župi sv. Ante Padovanskog u Vojniću u Sisačkoj biskupiji u ponedjeljak 8. studenoga, na blagdan bl. Ivana Duns Škota, svećenici franjevci Bosne Srebrene samostanskog područja Sv. Ilije Zagreb slavili su drugi ovogodišnji samostanski kapitul i održali duhovnu obnovu, na kojima su sudjelovala njih petorica pastoralno angažiranih u župama Gvozd, Kompolje, Brlog, Vratnik, Sesvetska Sopnica i Vojnić, izvijestila je FIA.

Sarajevo: Nadbiskupi primili fra Božu Vuletu

Vrhbosanski nadbiskup i metropolit kardinal Vinko Puljić i vrhbosanski nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić primili su generalnog vizitatora Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Božu Vuletu u petak 5. studenoga u Nadbiskupovoj rezidenciji u Sarajevu, izvijestila je KTA.

Emisija „Socijalni govor Crkve“ o radu nedjeljom

Reguliranje rada nedjeljom, napose u sektoru trgovine bila je tema emisije Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve HBK „Socijalni govor Crkve“ na Hrvatskome katoličkom radiju u četvrtak 22. listopada.

Hodočašće Gospi Velikoga Hrvatskoga Krsnoga Zavjeta

U subotu 12. rujna, na blagdan Gospe Velikoga Hrvatskoga Krsnoga Zavjeta, skupina hodočasnika krenula je u 7 sati ujutro iz Svetišta Gospe Sinjske pješice Stazom Gospi Sinjskoj prema hrvatskom Prasvetištu Gospe od Otoka u Solinu, gdje stigla u 17 sati.

Fra Bože Vuleta: „Mjera ljudske veličine nije u ruci smrtnika, nego u ruci Vječnoga”

„Izrazimo slavu Bogu za sve ono što jesmo kao zajednica ovdje okupljena, ali i u zajedništvu s onima koje nosimo u srcu. Prikažimo sve zagovoru sv. Ivana Krstitelja kako bi Gospodin primio našu hvalu i slavu u ovom slavlju nebeskoga zaštitnika”, rekao je ravnatelj Franjevačkoga instituta za kulturu mira fra Bože Vuleta, predvodeći misu na svetkovinu Rođenja sv. Ivana Krstitelja u ponedjeljak 24. lipnja u Povljima na otoku Braču.

Hrvatski savez za nedjelju predstavio se u Europskom parlamentu

Konferencija pod nazivom “Slobodna nedjelja i dostojanstveno radno vrijeme u Europi: Kojim putem naprijed?” održana je u ponedjeljak 18. veljače u Europskom parlamentu u Bruxellesu u organizaciji Europskoga saveza za nedjelju. Događaju su na poziv hrvatske zastupnice u Europskom parlamentu Marijane Petir nazočili predstavnik Hrvatskog saveza za nedjelju fra Bože Vuleta Zlatica Štulić, predsjednica Sindikata trgovine Hrvatske, također članica saveza, koji je osnovan prošle godine.