Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: fra-darko-tepert

Počelo je razdoblje potpunog oprosta u franjevačkim crkvama

Na molbu velike franjevačke obitelji, Apostolska pokorničarna izdala je dekret kojim dopušta da se od svetkovine Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije 8. prosinca 2023. do blagdana Prikazanja Gospodinovog 2. veljače 2024. može dobiti potpuni oprost.

Fra Konrad Cholewa posjetio Franjevački medijski centar Svjetlo riječi

U sklopu posjeta Franjevačkoj provinciji Bosni Srebrenoj, generalni definitor Reda Manje braće za slavenske zemlje fra Konrad Grzegorz Cholewa posjetio je u ponedjeljak 24. travnja Franjevački medijski centar Svjetlo riječi u Sarajevu, izvijestio je portal „Svjetlo riječi“, a prenosi KTA.

Predavanja na Katehetskoj proljetnoj školi

Na Katehetskoj proljetnoj školi za vjeroučitelje koji rade u osnovnim školama održanoj 21. travnja održana su tri akademska predavanja i tri stručna izlaganja.

Početak nove akademske godine u Biskupijskom misijskom sjemeništu „Redemptoris Mater“

Početak nove akademske godine u Biskupijskom misijskom sjemeništu „Redemptoris Mater“ u Puli obilježen je inauguralnim predavanjem, u srijedu, 7. listopada, koje je ove godine održao dr. fra Darko Tepert iz pazinskog Franjevačkog samostana Pohođenja Marijina. Održana je i promocija diplomanata kojima je diplome uručio apostolski upravitelj Porečke i Pulske biskupije nadbiskup Dražen Kutleša. On je nakon inauguralnog predavanja predvodio misno slavlje u kapeli sjemeništa.

Predavanje fra Darka Teperta povodom Dana posvećenog života

Povodom Dan posvećenog života, koji Crkva slavi 2. veljače, Hrvatska redovnička konferencija organizirala je u svome sjedištu na zagrebačkoj Koloniji dan prije, 1. veljače, konferenciju za novinare na kojoj je govorio član franjevačke zajednice iz Pazina dr. Darko Tepert, dugogodišnji sveučilišni profesor Svetoga pisma u Zagrebu i Rijeci.