Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: fra-ivan-penava

Dan djedova i baka proslavljen u šibenskom Cvjetnom domu

Korisnici šibenskog Doma za starije i nemoćne u četvrtak 22. srpnja nakon godinu i pol dana stanke okupili su se na misnom slavlju koje je predvodio fra Ivan Penava i proslavili Prvi svjetski dan djedova i baka i starijih osoba koji je ove godine ustanovio papa Franjo.

Proslava kod Sv. Mare

Župna zajednica sv. Petra na Vidicima u Šibeniku okupila se u utorak 20. srpnja kod drevne crkve Sv. Mare kako bi proslavila njezinu zaštitnicu sv. Margaritu, djevicu i mučenicu iz Antiohije.

Prvi dan trodnevnice uoči Petrova na šibenskim Vidicima

U župnoj crkvi sv. Petra na Vidicima u Šibeniku u subotu 26. lipnja započela je trodnevna duhovna priprava za svetkovinu sv. Petra i Pavla. Misu je predslavio župnik Župe sv. Jeronima na Meterizama fra Ante Bešlić.

Sedmi utorak u čast sv. Anti u Šibeniku

U šibenskoj crkvi sv. Frane (Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića) na sedmi od trinaest utoraka uoči blagdana sv. Antuna Padovanskoga, 27. travnja, misu je predslavio župnik Župe sv. Petra na Vidicima fra Ivan Penava.

Križni put do Sv. Mare

Već tradicionalno uoči Uskrsa kršćanski vjernici Vidika uprisutnili su Muku Isusa Krista, moleći 26. ožujka meditativno postaje njegova križnoga puta šibenskim ulicama.

Pokornički križni put za nerođene u Šibeniku

U sklopu ovogodišnje korizmene kampanje inicijative „40 dana za život“ u Šibeniku su ulicama grada u subotu 13. ožujka sudionici kampanje molili Pokornički križni put za nerođene kojeg je predvodio župnik župe sv. Petra na Vidicima fra Ivan Penava.

1 2