Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: fra-ivo-martinovic

Proslavljen Dan Riječke Majke

Spomendan svoje utemeljiteljice, službenice Božje Marije Krucifikse Kozulić, sestre Družbe Presvetog Srca Isusova proslavile su 29. rujna svečanim euharistijskim slavljem u vrtu samostana Družbe na riječkom Pomeriju u kojemu je Riječka Majka svojevremeno osnovala i vodila Zavod za siromašne djevojčice.

Nuncij Giorgio Lingua blagoslovio nove vitraje u crkvi Sv. Franje Ksaverskog u Zagrebu

Nakon euharistijskog slavlja na svetkovinu obljetnice posvete crkve sv. Franje Ksaverskog u Zagrebu u nedjelju, 14. svibnja apostolski nuncij Giorgio Lingua blagoslovio je nove vitraje slikara i akademika Zlatana Vrkljana iz Zagreba, izrađene u radionici tvrtke Bokart u Dugom Selu i postavljene na prozore te crkve u okviru njezine obnove poslije potresa. 

Sprovod fra Grge Sikirića u Zadru

Fra Grgo Sikirić, TOR, svećenik Franjevačke provincije trećoredaca glagoljaša, pokopan je u srijedu, 29. ožujka u grobnici franjevaca trećoredaca glagoljaša na Gradskom groblju u Zadru. Sprovodni obred predvodio je zadarski nadbiskup Milan Zgrablić.

Sprovod fra Marka Vrgoča

Sprovod fra Marka Vrgoča, franjevca trećoredca (1949. ‒ 2023.), predvodio je 22. ožujka u Zagrebu na Mirogoju zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski uz asistenciju provincijala fra Ive Martinovića i vikara samostana u Odri fra Petra Bašića.

Provincijal fra Ivo Martinović o 100. obljetnici dolaska franjevaca trećoredaca na zagrebački Ksaver

Treći franjevački samostanski red, čiji su pripadnici poznati kao franjevci trećoredci ili „glagoljaši”, u 2023. obilježava 100 godina prisustva na zagrebačkome Ksaveru. Tim je povodom ministar Provincije franjevaca trećoredaca fra Ivo Martinović u emisiji Hrvatskoga katoličkog radija „Sutra je dan Gospodnji” istaknuo najznačajnije trenutke njihovoga stoljetnog djelovanja.

Sprovod fra Bože Bugarije, redovnika zadarskog samostana sv. Mihovila

Fra Božo Bugarija, TOR, svećenik i redovnik franjevačkog samostana sv. Mihovila u Zadru i član Provincije franjevaca trećoredaca glagoljaša, pokopan je u petak, 26. kolovoza na Gradskom groblju u Zadru, u grobnici franjevaca glagoljaša na kojoj je uklesan natpis "Braća Trećega reda Svetoga Franje".

1 2 3