Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: fra-miljenko-steko

Susret članova Biskupske konferencije BiH i franjevačkih provincijala u BiH

Članovi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i franjevački provincijali u BiH održali su u četvrtak, 24. rujna u Nadbiskupskoj rezidenciji u Sarajevu zajednički susret na temu provedbe Đakonske pastoralne godine. U okviru akademske 2020./2021. godine sudjelovat će đakoni svih biskupija i dvaju franjevačkih provincija u Bosni i Hercegovini.

Pogreb fra Dinka Maslaća

Član Hercegovačke franjevačke provincije svećenik fra Dinko Maslać umro je okrijepljen svetim sakramentima u nedjelju, 16. kolovoza u samostanu na Humcu u 83. godini života, 64. godini redovništva i 56. godini svećeništva. Misa zadušnica slavila se u ponedjeljak 17. kolovoza u samostanskoj crkvi Sv. Ante na Humcu.

U Tomislavgradu proslavljen sv. Nikola Tavelić - zaštitnik bazilike

Procesijom s kipom svetoga Nikole Tavelića u nedjelju 12. srpnja u Tomislavgradu je započela središnja proslava Dana svetoga Nikole Tavelića, a potom je na vanjskome oltaru duvanjske spomen-bazilike, koja je posvećena prvome hrvatskom kanoniziranome svecu – sv. Nikoli Taveliću - slavljena koncelebrirana misa koju je predvodio mostarsko-duvanjski biskup i trebinjsko-mrkanski apostolski upravitelj mons. Ratko Perić, prenosi portal tomislavcity.com.

U Podmilačju proslavljen sv. Ivan Krstitelj

U jednom od najstarijih i najvećih hodočasničkih središta u Bosni i Hercegovini Podmilačju svečano je 24. lipnja proslavljen patron župe i svetišta sv. Ivan Krstitelj. Središnje misno slavlje s molitvama za bolesnike predvodio je provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko, prenosi nedjelja.ba.

Međugorje: Dva franjevca i tri časne sestre pozitivni na koronavirus

Oboljeli su pod nazorom medicinskoga osoblja. Svi se postupci usklađuju u dogovoru s civilnim vlastima i medicinskim osobljem. Hercegovačka franjevačka provincija će, u dogovoru s Apostolskim vizitatorom, osigurati pastoralnu skrb za Župu i sve što bude potrebno za funkcioniranje u ovim uvjetima, piše u priopćenju koje je u nedjelju navečer 29. ožujka poslao Informativnoj katoličkoj agenciji fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije.

Fra Miljenko Šteko izabran za predsjednika UFME

Fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije iz Mostara na generalnoj skupštini UFME (Unija Manje braće Europe) izabran je za predsjednika te Unije koja okuplja franjevačke provincijale svih europskih zemalja.