Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: fra-stipica-grgat

Održan drugi dio „Zlatne harfe“ u Šibeniku

U Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Nikole Tavelića, u crkvi sv. Frane, u subotu 22. travnja održan je drugi dio ovogodišnje „Zlatne harfe“, susreta dječjih crkvenih zborova za Splitsko-makarsku nadbiskupiju i Šibensku biskupiju.

Prvi dio Zlatne harfe održan u Šibeniku

Prvi dio ovogodišnjeg susreta dječjih crkvenih zborova „Zlatna harfa“ održan je na svetkovinu Blagovijesti, 25. ožujka 2023., u Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Nikole Tavelića, u crkvi sv. Frane.

Predstavljen treći svezak knjige „Tradicijsko crkveno pučko pjevanje u Franjevačkoj provinciji Presvetog Otkupitelja“

U franjevačkom samostanu Gospe od Zdravlja u Splitu u četvrtak, 17. studenoga predstavljena je treća i posljednja u nizu knjiga „Tradicijsko crkveno pučko pjevanje u Franjevačkoj provinciji Presvetog Otkupitelja“ čime je, u svrhu očuvanja od propadanja i nestanka, priveden kraju četrnaestogodišnji projekt istraživanja tradicijske glazbene baštine te provincije.

Objavljena monografija o fra Anđelku Milanoviću Litri

Fra Stipica Grgat napisao je monografiju o glazbenom pedagogu, profesoru, skladatelju i velikom promicatelju liturgijske glazbe fra Anđelku Milanoviću Litri objavljenu kao osmi svezak biblioteke Umnici Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja.

Knjiga „Tragom vjere i ljubavi“ predstavljena u Splitu

U organizaciji Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja iz Splita, u ponedjeljak 20. rujna, u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu predstavljena je knjiga fra Marinka Vukmana „Tragovi vjere i ljubavi – 40 godina života i rada fra Marinka Vukmana u Njemačkoj“.

Na susretu crkvenih zborova istaknuto da se liturgijska glazba treba pomno birati

Susret voditelja crkvenih zborova Dubrovačke biskupije održan je u subotu 15. veljače u Biskupijskom sjemeništu u Dubrovniku. Predavač na susretu bio je glazbeni pedagog, crkveni glazbenik i skladatelj crkvene glazbe, skupljač glazbenog narodnog blaga fra Stipica Grgat iz župe Gospe od Zdravlja u Splitu koji je održao dva predavanja: „50 godina Musicam sacram s osvrtom na nauk Crkve o crkvenoj glazbi“ i “Zlatna harfa kao fenomen“.