Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan drugi dio „Zlatne harfe“ u Šibeniku

Šibenik (IKA)

U Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Nikole Tavelića, u crkvi sv. Frane, u subotu 22. travnja održan je drugi dio ovogodišnje „Zlatne harfe“, susreta dječjih crkvenih zborova za Splitsko-makarsku nadbiskupiju i Šibensku biskupiju.

Sudjelovali su zborovi iz Imotskoga, Vinjana, Segesta Donjega, Drniša, Dugopolja, Šibenika (Meterize), Brnaza, Vodica, Vranjica i Metkovića; ukupno 345 sudionika predvođenih svojim zborovođama. Ovogodišnja tema je „Divan je Bog u svetima svojim“, a za uzore su postavljeni sv. Nikola Tavelić i bl. Marija Propetog Isusa Petković. Uz sudionike „Zlatne harfe“ u Svetište su hodočastili i odgojitelji i sjemeništarci Međubiskupijskoga sjemeništa u Zagrebu s roditeljima, braćom i sestrama te zaposlenicima.

Misu je predslavio rektor Sjemeništa preč. Matija Pavlaković, a koncelebrirali su povjerenik za „Zlatnu harfu“ fra Stipica Grgat, gvardijan i rektor Svetišta fra Josip Ivanović i pristigli svećenici.

U homiliji je preč. Pavlaković istaknuo važnost i ljepotu rasta u vjeri, u molitvi i pjevanju kako bi nastali zauzeti mladići i djevojke koji bi odgovorili na Božji poziv odlučujući slijediti primjer Isusa Krista i tolikih svetaca koji su nam pokazali put. Osvrćući se na vazmeno vrijeme, svijeću Krista Uskrsloga koja je urešena cvijećem, potaknuo je prisutne da poput cvijeća budu ukras u Crkvi i društvu cvatući i otvarajući se poput cvijeća na dobro svojih bližnjih.

U prinosu darova, osim euharistijskih darova, prineseni su darovi koje su djeca skupljala tijekom priprema za pomoć onima kojima je potrebna.

Liturgijsko pjevanje predvođeno je diriginjem Jelene Mikulandre, a orgulje je svirao Nikola Lović Caparin. Nakon euharistijskoga slavlja uslijedio je festivalski dio. Po završetku nastupa fra Stipica i fra Josip podijelili su sudionicima uspomene.