Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: francuska-biskupska-konferencija-cef

Reakcija francuskih biskupa nakon usvajanja prijedloga o uvrštavanju u Ustav „prava“ na pristup pobačaju

Nakon što je francuski Senat odobrio tekst ustavne revizije kojim se u Temeljnu povelju uključuje „pravo“ na slobodan pristup pobačaju, Francuska biskupska konferencija je u ponedjeljak 26. veljače 2024. izrazila neodobravanje, ističući da se „pobačaj, koji je i dalje atentat na život od svoga začetka, ne može promatrati isključivo iz perspektive prava žena“, prenosi L'Osservatore Romano.

Francuski biskup Grallet priznao „neprimjereno“ ponašanje prema jednoj ženi

Francuska biskupska konferencija (CEF) priopćila je 17. studenoga 2022. da je umirovljeni nadbiskup Strasbourga Jean-Pierre Grallet 15. studenoga u poruci predsjedniku CEF-a nadbiskup Rennesa Éricu de Moulins-Beaufortu priznao da se 1980-ih, dok je još bio redovnik franjevac, neprimjereno ponio prema jednoj mladoj odrasloj ženi.

U Francuskoj jedanaestorica biskupa pod istragom zbog zlostavljanja

Predsjednik Francuske biskupske konferencije (CEF) nadbiskup Reimsa Éric de Moulins-Beaufort održao je u ponedjeljak 7. studenoga 2022. u Lurdu, gdje se održava 90. plenarno zasjedanje CEF-a, konferenciju za medije na kojoj je izvijestio o napretku istrage o zlostavljanju maloljetnika od strane crkvenih službenika, prenosi Vatican News.

Biskupi BK BiH uputili izraze solidarnosti predsjednicima Austrijske i Francuske biskupske konferencije

Biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine 4. studenog iz Sarajeva uputili su predsjedniku Austrijske biskupske konferencije i salzburškom nadbiskupu Franzu Lackneru te predsjedniku Francuske biskupske konferencije i nadbiskupu Reimsa Ericu de Moulins-Beaufortu izraze svoje blizine, kršćanske molitve i ljudske solidarnosti u bolnoj prigodi terorističkih čina, izvijestila je Katolička tiskovna agencija.

1 2