Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: franje-puskaric

Održan Teološko-pastoralni seminar Riječke metropolije

Sinodalnost Crkve bila je tema Teološko-pastoralnog seminara Riječke metropolije koji je održan u srijedu 28. rujna u dvorani Katoličke osnovne škole „Josip Pavlišić“ u Rijeci u organizaciji Metropolitanskog pastoralnog instituta.

Franje Puškarić: Skrivati istinu o žrtvama znači ponovno ih ubijati

Uz Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima − nacizma, fašizma i komunizma, te deset godina otkako su sve hrvatske (nad)biskupije imenovale povjerenike za sastavljanje hrvatskoga martirologija na razini biskupske konferencije, sugovornik u intervjuu u broju Glasa Koncila za nedjelju 28. kolovoza je lički martirolog Franje Puškarić.

Novi broj Glasa Koncila

Fotografijom sa slavlja srebrnoga jubileja Požeške biskupije na kojem je voćinska crkva proglašena manjom bazilikom otvara se novi broj Glasa Koncila pripremljen za nedjelju 28. kolovoza.

Predstavljene dvije knjige biskupa Bogovića

Dvije posljednje knjiga prvoga gospićko-senjskog biskupa Mile Bogovića “Ljudi i događaji na mom životnom putu – autobiografske crtice“ koja je iz tiska izašla istog dana kada je biskup Bogović pokopan u kripti gospićke katedrale 22. prosinca 2020. godine i knjiga „Zapisi svećenika o Domovinskom ratu na području današnje Gospićko-senjske biskupije“ predstavljene su u ponedjeljak 19. srpnja u Pučkom učilištu dr. Ante Starčevića u Gospiću.

Objavljena knjiga o popu Anti Luketiću

U povodu 10 godina upravljanja župom Cerovnik popa Ante Luketića, a nakon njegovog odlaska na novu pastoralnu dužnost u župu Udbina, Dobrotvorno podupirajuće društvo „Uzašašće Isusovo“ objavilo je prigodnu brošuru od 75 stranica u kojoj su zabilježene glavne župne aktivnosti u posljednjih 10 godina.