Budi dio naše mreže
Izbornik

Gospićki osnovnoškolci posjetili grob službenice Božje s. Žarke Ivasić

Gospić (IKA)

Učenici petih razreda Osnovne škole dr. Jure Turića iz Gospića posjetili su u pratnji vjeroučitelja Jelene Majer i Franje Puškarića grob s. Žarke Ivasić i tako dali svoj doprinos proslavi 76. obljetnice njezine mučeničke smrti.

Učenici četiriju razrednih odjela grob s. Žarke Ivasić posjetili su u sklopu teme „Uzori vjere u hrvatskom narodu“ koju obrađuju na satima Vjeronauka. Kroz tu temu upoznavaju hrvatske svece, blaženike i druge poznate svjedoke vjere.

Vjeroučitelji su učenicima podijelili letke Postulature službenica Božjih i predstavili lik i djelo s. Žarke kao uzora vjere u Krista te odanosti Crkvi i bližnjemu, naročito onima koji su potrebi. Zapalili su svijeće, zajedno izmolili molitvu za proglašenje s. Žarke Ivasić i njezinih šest susestara blaženima, a potom naveli nekoliko primjera kako kršćani danas mogu nasljedovati s. Žarku i u svome životu ostvarivati evanđeoske vrjednote.

S. Žarka (Julijana) Ivasić mučena je i ubijena od komunističkih vlasti na gospićkom gradskom groblju sv. Marije Magdalene 16. svibnja 1946. godine. Za ovu sestru milosrdnicu sv. Vinka Paulskog i još šest njezinih susestara vodi se postupak za proglašenje blaženima.