Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: franjevacka-kustodija-svete-zemlje

U Aleppu u potresu poginuo grkokatolički svećenik

Za Hrvatski katolički radio iz Jeruzalema se 7. veljače 2023. javio fra Sandro Tomašević, izvijestivši o stanju u Siriji nakon razornih potresa, gdje je poginuo grkokatolički svećenik o. Emad Daher.

U potresu u Siriji stradale franjevačke crkve

U razornim potresima koji su u ponedjeljak 6. veljače 2023. pogodili granično područje Turske i Sirije, teško su oštećene i crkvene građevine kojima upravlja Franjevačka kustodija Svete Zemlje.

Razbijen kip Isusa u crkvi Bičevanja u Jeruzalemu

Turist, prema policijskim navodima židov iz Amerike, u četvrtak 2. veljače 2023. srušio je s postolja Kristov kip u crkvi Bičevanja (Osude) u starom gradu u Jeruzalemu i razbio mu lice, priopćila je Franjevačka kustodija Svete Zemlje, prenosi Katolička novinska agencija (KNA).

Napreduje obnova poda u bazilici Svetoga groba

Predstavnici kršćanskih zajednica koje čuvaju baziliku Svetoga groba u Jeruzalemu, predstavili su tijek obnove poda bazilike, na sastanku u Samostanu Presvetog Otkupitelja, objavila je 10. listopada Agencija SIR.

Sveta Zemlja: Nakon 54 godine misa na mjestu Isusova krštenja

Franjevci Kustodije Svete Zemlje moći će na blagdan Krštenja Gospodinova, u nedjelju 10. siječnja, slaviti misu u Qasr al-Yahudu, mjestu kraj Jerihona, gdje je prema jednoj od predaja Ivan Krstitelj krstio Isusa, objavio je Vatican News.

Ministar Grlić Radman posjetio hrvatske franjevce u Jeruzalemu

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman u sklopu službenog posjeta Državi Izraelu u nedjelju, 6. rujna 2020. godine, posjetio je sveta mjesta u Jeruzalemu i susreo se s hrvatskim franjevcima, koji služe u Kustodiji Svete zemlje, brinući o svetim mjestima, lokalnim kršćanima i hodočasnicima iz cijeloga svijeta, izvijestilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

1 2