Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: franjevacka-provincija-svetoga-kriza

Održana korizmena duhovna obnova molitvenih zajednica u župi Sesvetska sopnica

Korizmena duhovna obnova za članove molitvenih župnih zajednica i štovatelja Gospe Kondžilske zagrebačkih župa održana je na treću korizmenu nedjelju 12. ožujka o temi „Razlučivanje u molitvi“ u Župi Svete Marije Anđeoske u Sesvetskoj sopnici u Zagrebu. Obnovu je predvodio župnik fra Marinko Baotić.

„Kruh sv. Ante” organizirao podjelu paketa predbožićne pomoći

Članovi „Kruha sv. Ante” Franjevačke provincije Bosne Srebrene sa sjedištem u Hrvatskoj su uz pomoć volontera uoči Badnjaka i Božića, u petak 23. prosinca, podijelili oko 80 paketa pomoći s osnovnim prehrambenim i higijenskim potrepštinama za djecu i starije osobe u vrijednosti oko 35 tisuća kuna.

Proslava svete Terezije Avilske u sarajevskom Karmelu

Sestre karmelićanke u sarajevskom naselju Stup proslavile su u subotu, 15. listopada, blagdanu svoje majke i obnoviteljice sv. Terezije Avilske u zajedništvu s bogoslovima Franjevačke provincije Svetog Križa Bosne Srebrene i njihovim odgojiteljem fra Danijelom Nikolićem.

Hodočašće Hrvata Gospi siromaha u Banneux

Vjernici iz Njemačke, Belgije, Nizozemske i Luksemburga su u subotu 17. rujna tradicionalno hodočastili u marijansko svetište Gospe siromaha u belgijskom mjestu Banneuxu, objavila je Franjevačka Provincija Svetog Križa – Bosne Srebrene.

Održan 13. susret vjernika Hrvata Kotorvaroške doline u Zagrebu

U organizaciji Udruge kotorvaroških Hrvata, Zagreb i Župe Sv. Marije Anđeoske, Sesvetska Sopnica, u nedjelju, 3. srpnja 2022. u Sesvetskoj Sopnici u Zagrebu, pod geslom „Susresti drage ljude i čuti o rodnom zavičaju“ održan je 13. susret raseljenih vjernika Hrvata župa kotorvaroške doline (Kotor Varoš, Sokoline i Vrbanjci).

Humanitarna akcija povodom Dana Kruha sv. Ante u Sarajevu

Povodom Dana Kruha sv. Ante, humanitarno - karitativna organizacija Kruh sv. Ante Franjevačke provincije Bosne Srebrene pokrenula je humanitarnu akciju „Zajedno izgradimo dvije obiteljske kuće stradale u potresu u Republici Hrvatskoj s našim podružnicama i prijateljima“.