Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: franjevacki-svjetovni-red

Obred primanja u Franjevački svjetovni red

Obred primanja novih članova u Franjevački svjetovni red upriličen je za vrijeme pučke mise u nedjelju 5. studenoga u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Uskoplju.

OFS proslavio blagdan sv. Ljudevita

Blagdan sv. Ljudevita IX. kralja Francuske, zaštitnika Franjevačkog svjetovnog reda (OFS), svečano je u petak, 25. kolovoza proslavljen u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu.

Obnova zavjeta OFS-a u Slavonskom Brodu

Članovi Franjevačkog svjetovnog reda (OFS-a) koji djeluju pri franjevačkom samostanu u Slavonskom Brodu obnovili su na Nedjelju Božjega milosrđa 16. travnja svoje zavjete da će živjeti Evanđelje po primjeru svetoga Franje.

Obećanje evanđeoskoga života u Franjevačkome svjetovnom redu – Požega

Na blagdan svete Elizabete Ugarske, svetice kršćanske ljubavi i zaštitnice Franjevačkoga svjetovnog reda i Franjevačke mladeži, 17. studenoga u Župi Duha Svetoga u Požegi svečano je proslavljen i obred zavjetovanja evanđeoskoga života na euharistijskom slavlju koje je predvodio fra Darko Sudarić, gvardijan i mjesni duhovni asistent.

Nadbiskup Uzinić i franjevačka obitelj hodočastili svetom Josipu u Karlovac

Riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić predvodio je u subotu 21. svibnja u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu misno slavlje na kojem su sudjelovali članovi Franjevačkoga svjetovnog reda „Blaženi Alojzije Stepinac“ i Franjevačke mladeži zagrebačkog područja, nekoliko obitelji Riječke nadbiskupije, hodočasnici iz Cresa, Jakšića, te članovi dječjeg zbora katedralne župe Uzvišenja svetog Križa iz Siska.

1 2 3 4