Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: franjevacki-svjetovni-red

Zavjetovanje u Franjevačkom svjetovnom redu u Karinu

Na svetkovinu Duhova, 5. lipnja u dvorištu pored samostanske crkve u Karinu slavljena je misa za vrijeme koje je šestero braće i sestara iz Mjesnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda „Gospa od Anđela“ Karin dalo Obećanje evanđeoskoga života ili zavjetovanje u sve dane svoga života u OFS-u, a jedna sestra se zavjetovala na godinu dana.

Nadbiskup Uzinić i franjevačka obitelj hodočastili svetom Josipu u Karlovac

Riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić predvodio je u subotu 21. svibnja u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu misno slavlje na kojem su sudjelovali članovi Franjevačkoga svjetovnog reda „Blaženi Alojzije Stepinac“ i Franjevačke mladeži zagrebačkog područja, nekoliko obitelji Riječke nadbiskupije, hodočasnici iz Cresa, Jakšića, te članovi dječjeg zbora katedralne župe Uzvišenja svetog Križa iz Siska.

Održan Generalni kapitul Franjevačkog svjetovnog reda

U Rimu je od 13. do 21. studenog održan Generalni kapitul Franjevačkog svjetovnog reda. Među više od 100 predstavnika zemalja širom svijeta, u ime OFS-a Hrvatske na Kapitulu su sudjelovala tri predstavnika: Ana Fruk, vijećnica u Predsjedništvu međunarodnog vijeća OFS-a, Goran Luketa, međunarodni vijećnik, te Marta Radoš, nacionalna povjerenica za formaciju.

Papa članovima OFS-a: Neka evanđelje oblikuje vaš život

Papa Franjo primio je 15. studenoga sudionike Generalnog kapitula Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) te ih podsjetio i potaknuo na svjedočenje svojstvenih značajki njihova poziva i poslanja, prenosi hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Redovni nacionalni kapitul Franjevačkog svjetovnog reda

U kući susreta Tabor u Samoboru od 8. do 10. listopada održan je XX. redovni nacionalni kapitul Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS-a). Kapitul je okupio članove Nacionalnoga vijeća OFS-a, delegate iz svih područnih bratstava zajedno s područnim i nacionalnim duhovnim asistentima, kao i predstavnike Franjevačke mladeži.

Proslava svetkovine sv. Franje i župno klanjanje u Sesvetskoj Sopnici  

U organizaciji franjevaca svećenika, članova Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) i Franjevačke mladeži (Frama) u Župi sv. Marije Anđeoske u Sesvetskoj Sopnici u ponedjeljak 4. listopada svečano je proslavljena svetkovina sv. Franje Asiškog, utemeljitelja Reda manje braće i održano župno klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

1 2 3