Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: franjevci-kapucini

Predstavljena knjiga i otvorena izložba o T. J. Šagi-Buniću

Otvorenje izložbe „Tomislavu Janku Šagi-Buniću u čast“ i predstavljanje knjige „Svjedočanstva o Tomislavu Janku Šagi-Buniću“ autorice Matije Maše Vekić održano je u četvrtak 26. listopada 2023. u kapucinskom Samostanu sv. Leopolda Bogdana Mandića u Zagrebu, u okviru proslave 100. godišnjice rođenja fra Tomislava Janka Šagi-Bunića.

Oblačenje šestorice novaka hrvatskih kapucina u Italiji

Na blagdan Uzvišenja svetog Križa, u četvrtak 14. rujna, u kući novicijata u Tortoni u Italiji šestorica hrvatskih kandidata obukli su prvi put redovnički habit Manje braće kapucina, izvijestili su iz Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda Bogdana Mandića.

Biskup Glasnović predvodio misu zadušnicu za fra Josipa Grivića

Misom zadušnicom koju je u Biskupijskom svetištu Gospe od Milosrđa u Dubrovniku predvodio dubrovački biskup Roko Glasnović u koncelebraciji dvadesetak svećenika Dubrovačke biskupije i braće kapucina u utorak 11. srpnja vjernici su se oprostili od preminulog fra Josipa Grivića i zahvalili Gospodinu za dar njegova života, redovništva i svećeništva.

Preminuo fra Josip Grivić

Kapucin fra Josip Grivić preminuo je u subotu 8. srpnja u 4 sata nakon kratke i teške bolesti, prethodnog dana okrijepljenog sakramentom bolesničkog pomazanja u Općoj bolnici Dubrovnik.

1 2 3 4