Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: franjina-ekonomija

U Splitu održana Međunarodna ljetna škola Franjine ekonomije

U organizaciji hrvatskog središta za Franjinu ekonomiju „HUB Croatia“, u razdoblju od 26. kolovoza do 3. rujna 2023. u Splitu je održana prva međunarodna ljetna škola Franjine ekonomije izvan granica Italije, s temom „O ekološkoj i društvenoj krizi – nova ekonomija“.

Papa Franjo poduzetnicima: Podučavajte i učite od mladih na zajedničkom putu prema novoj ekonomiji za opće dobro

Papa Franjo je primivši u audijenciju sudionike 27. svjetskog kongresa Međunarodne kršćanske unije poslovnih rukovoditelja (UNIAPAC) 21. listopada primijetio kako danas postoje “stotine, tisuće, milijuni, a možda i milijarde mladih ljudi koji se bore za pristup formalnim ekonomskim sustavima, ili čak za pristup svojim prvim plaćenim poslovima”, te je pozvao neka zajedno hode u stvaranju nove ekonomije.

Pakt mladih: Valja se vratiti na gospodarstvo evanđelja

Papa Franjo potpisao je u subotu 24. rujna u Asizu, u sklopu globalnog susreta „Franjina ekonomija“, Pakt s mladima u kojemu se obvezuju utrošiti svoj život tako da današnje i buduće gospodarstvo postane gospodarstvo obnovljeno Riječju Božjom, prenosi Vatican News.

Hrvatski predstavnici na skupu „Franjina ekonomija“ u Asizu

Globalni susret „Franjina ekonomija“ (Economy of Francesco) održava se u Asizu od četvrtka 22. do subote 24. rujna, a okupit će mlade ekonomiste i poduzetnike u svrhu izgradnje nove vizije ekonomije. Na susretu sudjeluju i hrvatski predstavnici, prenosi Vatican News.

Mladi iz Amazonije sudjeluju u inicijativi "Franjina ekonomija"

U četvrtak 15. srpnja počeo je prvi od četiri specijalističkih tečaja povezanih s poljoprivredno-prehrambenim sektorom i proizvodnjom energije, pogleda upravljenoga na svjetski susret mladih gospodarstvenika i poduzetnika koji će se, u sklopu inicijative "Franjina ekonomija" (The Economy of Francesco) održati u listopadu, prenosi Vatican News.

UKI podcast #7 – Franjina ekonomija

U sedmoj epizodi UKI-jevoga podcasta redoviti profesor na Filozofskom fakultetu u Osijeku Domagoj Sajter predstavio je pokret „Franjine ekonomije“ koji umjesto trke za profitom bira zajedništvo, pravednost i uključivost kao ključne riječi.

1 2