Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: franjo-komarica

Predstavljanje uskrsne poruke biskupa Franje Komarice

U povodu predstavljanja uskrsne poruke održan je u četvrtak 6. travnja preduskrsni susret banjolučkog biskupa Franje Komarice s novinarima različitih medijskih kuća u dvorani Biskupskog ordinarijata u Banja Luci.

Biskup Komarica predslavio mise u dvije gradske banjolučke župe

Biskup banjolučki Franjo Komarica i ove godine je – tradicionalno – predslavio koncelebrirane mise u dvije banjolučke župe: na Staru godinu u četvrtak 31. prosinca u središnjoj Župi Pohoda BDM, a na Novu godinu u petak 1. siječnja u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Trapistima.

Misno slavlje u povodu 150. obljetnice trapističkog samostana i 16. obljetnice pohoda pape Ivana Pavla II. Banjoj Luci

U trapističkoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Banjoj Luci u subotu, 22. lipnja banjolučki biskup Franjo Komarica predvodio je svečano euharistijsko slavlje u povodu 150. obljetnice opatije i samostana redovnika trapista Marija Zvijezda i 16. obljetnice apostolskog pohoda velikog pape sv. Ivana Pavla II. Bosni i Hercegovini i gradu Banjoj Luci kada je blaženim proglasio Ivana Merza rođenog u tom gradu.

Biskup Komarica sastao se s ministricom kulture RH

Banjolučki biskup Franjo Komarica, zajedno s generalnim konzulom Republike Hrvatske u Banjoj Luci prof. dr. Zlatkom Kramarićem i voditeljem studija Europske akademije Banjolučke biskupije mr. Franom Piplovićem, posjetili su u petak 21. rujna Ministarstvo kulture Republike Hrvatske u Zagrebu, gdje su se sastali s ministricom dr. Ninom Obuljen Koržinek te pomoćnikom ministrice dr. Hrvojem Manenicom.