Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: fratelli-tutti

Mjesečni susret svećenika Varaždinske biskupije

Mjesečni susret svećenika Varaždinske biskupije održan je u ponedjeljak, 10. listopada u dvorani biskupijskog Pastoralnog centra u Varaždinu na kojem je sudjelovao i biskupom Bože Radoš. Gost susreta bio je dr. sc. Jakov Rađa, koji je govorio o temi "Svećenik pred izazovima današnjega društva".

Papa: Moliti Marijin zagovor da svijet bude sačuvan od atomskog rata

Papa Franjo susreo je u subotu 10. rujna sudionike plenarne sjednice Papinske akademije znanosti, koja se održava u Vatikanu o temi „Osnovna znanost za ljudski razvoj, mir i planetarno zdravlje“. Sveti je Otac zamolio članove akademije neka promiču znanje koje ima za cilj izgradnju mira, prenosi Vatican News.

Zajednička Izjava CCEE-a i KEK-a o ratu u Ukrajini

Članovi Zajedničkog odbora Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) i Konferencije europskih Crkava (CEC) uputili su sa svog godišnjeg susreta apel vođama naroda i međunarodnoj zajednici da učine sve što je u njihovoj moći kako bi se okončao trenutni rat u Ukrajini koji odnosi ljudske živote i nanosi neizrecive patnje.

Pismo svećenicima o sinodskom hodu

Generalni tajnik Biskupske sinode kardinal Mario Grech i prefekt Kongregacije za kler Lazzaro You Heung Sik uputili su na blagdan sv. Josipa 19. ožujka pismo svećenicima o sinodskom hodu. Pismo voditelja dvaju dikasterija prenosimo u cijelosti.

Pismo Svetoga Oca Franje supruzima povodom Godine “Obitelj Amoris laetitia”

Sveti Otac uputio je na blagdan Svete Obitelji iz Nazareta Pismo supruzima iz cijelog svijeta u povodu Godine „Obitelj Amoris laetitia“, koju je sam proglasio na petu obljetnicu objavljivanje posinodske apostolske pobudnice. Godina obitelji je započela 19. ožujka ove, a završit će 26. lipnja iduće godine X. Svjetskim susretom obitelji u Rimu. Papino pismo bračnim drugovima donosimo u cijelosti.

Papa: Briga o osobama s invaliditetom je razmjena darova

Susrevši se u ponedjeljak, 13. prosinca s predstavnicima Instituta Serafico iz Asiza, povodom 150. obljetnice njegova ustanovljenja, Papa je ponovno istaknuo važnost ljudskoga života, a posebno života osoba s invaliditetom. Cilj je civilizacije, za papu Franju, da se svi, uključujući i politiku, brinu za te osobe; to nije jednosmjerna gesta nego razmjena darova, objavio je Vatican News.

Dr. Matulić: Je li moguć „otvoreni svijet“ pape Franje?

Prof. dr. Tonči Matulić s Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održao je predavanje „Je li moguć ‚otvoreni svijet‘ pape Franje?“ na simpoziju „Fratelli tutti. Poziv na socijalno prijateljstvo i sveopće bratstvo“ u četvrtak 23. rujna u Zagrebu.

1 2 3 5