Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: glas-znakova

Važnost glasa svetosti u kauzi sv. Rite iz Cascije (2/2)

Kardinal Marcello Semeraro, prefekt Dikasterija za kauze svetaca, održao je predavanje o važnosti glasa svetosti u procesima beatifikacije i kanonizacije prigodom predstavljanja knjige "Il processo di Beatificazione di Santa Rita del 1626" koje je održano u Casciji 17. svibnja. U nastavku donosimo drugi dio prijevoda Kardinalovog predavanja koje je objavljeno na stranicama Dikasterija za kauze svetaca.

Važnost glasa svetosti u kauzi sv. Rite iz Cascije (1/2)

Kardinal Marcello Semeraro, prefekt Dikasterija za kauze svetaca, održao je predavanje o važnosti glasa svetosti u procesima beatifikacije i kanonizacije prigodom predstavljanja knjige "Il processo di Beatificazione di Santa Rita del 1626" koje je održano u Casciji 17. svibnja. U nastavku donosimo prvi dio prijevoda Kardinalovog predavanja koje je objavljeno na stranicama Dikasterija za kauze svetaca.

Utvrđivanje glasa svetosti u biskupijskoj fazi procesa (3/3)

Nakon što smo se upoznali s definicijom glasa svetosti, u nastavku donosimo dio predavanja o dokazima za vrednovanje glasa svetosti te o glasu znakova. Predavanje je održao p. Bogusław Turek, C.S.M.A., podtajnik Dikasterija za kauze svetaca, u Madridu 17. listopada 2023. pod naslovom "Potrebni elementi za utvrđivanje glasa svetosti u biskupijskoj fazi postupka za proglašenje blaženim".