Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: gorica-sv-vlaha

Misa na Gorici sv. Vlaha

Svečano je bilo ispred crkve Sv. Vlaha na Gorici u Dubrovniku u nedjelju, 7. veljače, gdje su se na otvorenom i uz poštivanje epidemioloških mjera okupili štovatelji sv. Vlaha kako bi, kako to tradicija nalaže, posljednjeg dana feste iz Grada pošli na Goricu slaviti euharistiju, a nakon Gorice vratili se u Grad i u podne sudjelovali na zatvaranju Parčevog slavlja.

Misa na Gorici sv. Vlaha: Naš život i naše svjedočanstvo nose poruku svjetlosti

Euharistijsko slavlje na Gorici sv. Vlaha, u sklopu tradicionalnog zatvaranja Feste sv. Vlaha, u nedjelju 9. veljače predvodio je prior dominikanskog samostana u Gradu fr. Tomislav Kraljević, uz koncelebraciju župnika župe sv. Mihajla don Roberta Ćibarića, župnog vikara te župe don Roberta Karačića te generalnog vikara Dubrovačke biskupije don Hrvoja Katušića.

Zatvaranje 1047. feste sv. Vlaha

Na dan zatvaranja 1047. feste sv. Vlaha, u nedjelju 10. veljače, svečano misno slavlje ispred svečeve crkve na Gorici sv. Vlaha, na koju su se hodočasnici u svečanoj povorci uputili sat vremena ranije s dubrovačkih Pila, ali i iz drugih dijelova Dubrovnika, predvodio je župnik župe sv. Mihajla u Lapadu mr. don Robert Ćibarić.